Δημοσκόπηση Marc: Το 50,7% θέλει Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία (κάρτες)

0

Διχασμένη εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον Alpha, ως προς το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην χώρα μας μέσα στην χρονιά: Το 49,1% δηλώνει αισιοδοξία, ενώ το 48,8% απαισιοδοξία.

«Πρωταθλητές» της αισιοδοξίας είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ - σε ποσοστό 69,1% - ακολουθούμενοι από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, με ποσοστό 65,1 , τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, με 39,4% αλλά και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνουν αισιόδοξοι σε ποσοστό 32,3%

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει «ηγεμονικό» προβάδισμα στο ερώτημα ποιος είναι καλύτερος πρωθυπουργός - ξεπερνά το 50% στο σύνολο των ερωτηθέντων, με το 17% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να τον επιλέγουν, αντί του Αλέξη Τσίπρα!

Αξίζει να σημειωθεί η συμπεριφορά σημαντικού τμήματος της εκλογικής βάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης: πέρα από τις απαντήσεις για το ποιος θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός, το 8,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει στο κόμμα του την ευθύνη για το κλίμα όξυνσης του τελευταίου διαστήματος. Επίσης, στην ερώτηση πως θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 15,1% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά ότι «θα ήταν χειρότερα», ενώ το 39,4% λέει ότι τα πράγματα θα ήταν «περίπου ίδια».

Δείτε όλο το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc:

 

Share.

Comments are closed.