Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 15,4% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

0

Η άποψη των πολιτών για τις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού – και συγκεκριμένα για την επιβολή του δεύτερου lockdown – αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Alco για το τηλεοπτικό κανάλι OPEN.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Alco, οι πολίτες κατά 72% απαντούν πως η επιβολή lockdown ήταν αναγκαία, ενώ 22% την εκτιμά υπερβολική ως αντίδραση της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα τα μέτρα, το 65% απαντά πως καθυστέρησε, ενώ 30% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απαντούν πως αντέδρασε εγκαίρως.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται για πρώτη φορά η δυσαρέσκεια των ερωτηθέντων αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία. Συγκεκριμένα, 52% των ερωτηθέντων αναφέρει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα, ενώ 43% απαντά πως είναι.

Ωστόσο, στην ίδια δημοσκόπηση, ο δείκτης απόδοσης της κυβέρνησης παραμένει σταθερός σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, καθώς ο μέσος όρος κυμαίνεται και τον Νοέμβριο στο 5,4.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση της Alco δίνει και την εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου των πολιτών αυτή τη στιγμή.

Σε αυτήν, η ΝΔ προηγείται με 38,1%, έναντι 22,7% για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,3%, το ΚΚΕ με ποσοστό 5,9%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜεΡΑ25 με 3,1%.

Η επιλογή «άλλο» στην πρόθεση ψήφου καταλαμβάνει ποσοστό 5,2% στη δημοσκόπηση της Alco, ενώ φαίνεται πως το καταδικασμένο κόμμα της Χρυσής Αυγής συνεχίζει να αποσπά το 1,1% της προτίμησης των ψηφοφόρων. Οι αναποφάσιστοι εκτιμώνται σε ποσοστό 12,3%.

Τέλος, στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, ο νυν πρωθυπουργός λαμβάνει ποσοστό 44%, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πιστώνεται ένα 23%. Κανέναν από τους δύο απαντά το 29% των ερωτηθέντων.

Share.

Comments are closed.