Δόμνα Μιχαηλίδου: Δεν θα γίνουν απολύσεις όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

0

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μετά την «βόμβα» της για απολύσεις εργαζομένων που θα επιμείνουν να μην εμβολιαστούν και μετά την άδεια άνευ αποδοχών που θα πάρουν, το γύρισε στο «συγγνώμη λάθος».

Μιλώντας το πρωί στο OPEN, η υπουργός Εργασίας είπε ότι όσοι εργαζόμενοι επιμείνουν να αρνούνται τον εμβολιασμό και μετά την άδεια άνευ αποδοχών που θα πάρουν μετά τις 16 Αυγούστου, τότε θα απολύονται, «Ναι» ήταν η απάντησή της όταν τη ρώτησαν αν οι εργαζόμενοι που θα επιμείνουν στο να μην εμβολιάζονται, θα απολύονται. Ωστόσο, με ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε λόγο για λάθος διατύπωση, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει τροποποίηση του νόμου για να συνδέονται με απόλυση οι άδειες άνευ αποδοχών.

Με μια λιτή ανακοίνωση η υπουργός Εργασίας ανέφερε τα εξής: «Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση».

Share.

Comments are closed.