Δωρεά ενός εκατομμυρίου από τον Μαρτίνο για αγορά 200.000 rapid test

0

Με ανάρτησή του στα social media o Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης γνωστοποίησε τη δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον Θανάση Μαρτίνο για την αγορά 200.000 νέων rapid test κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού διευκρίνισε μάλιστα ότι τα νέα rapid test θα χρησιμοποιηθούν άμεσα στη Μυτιλήνη λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στο νησί.

Η ανάρτηση του γ.γ.:

Η Ελληνική Κυβέρνηση ενεργώντας με ταχύτητα, εξασφάλισε την αγορά 200.000 τεμαχίων ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού (Covid-19 Ag Rapid Test).

Τα ταχέα αντιγόνα, που η Πατρίδα μας είναι μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που τα προμηθεύεται, θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τόσο στην καθημερινή κλινική πράξη την περίοδο του χειμώνα, όσο και για τη διερεύνηση επιδημιών.

Η πρώτη εφαρμογή τους θα είναι για τη συνθήκη κρίσης που αντιμετωπίζουμε στην Μυτιλήνη.

Η αγορά καλύφθηκε από δωρεά του κ. Θανάση Μαρτίνου, ύψους 1.000.000 ευρώ και οργανώθηκε αερογέφυρα με ειδική ναυλωμένη πτήση της Aegean, η οποία αναμένεται αρχικά να προσγειωθεί σήμερα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και ακολούθως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα.

 

Share.

Comments are closed.