Ελέγξτε 24 ώρες το 24ωρο την περιουσία σας με το σύστημα COSMOTE Asset Tracker

0

Ένα σπουδαίο τεχνολογικό υπερ-"όπλο" για όσους θέλουν να παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως την περιουσία τους, διαθέτει η COSMOTE.

Ακόμη και αν κάποιος διαχειρίζεται τον επαγγελματικό εξοπλισμό από μακριά, 24 ώρες το 24ωρο, του δίνεται η δυνατότητα να το κάνει μέσω της υπηρεσίας Asset Tracker της COSMOTE. Με το συγκεκριμένο σύστημα ένας επαγγελματίας μπορεί να παρακολουθεί μηχανήματα, γεννήτριες, εμπορευματοκιβώτια, trailers ή γερανούς, θερμοκήπια, αποθηκευτικούς χώρους και γενικά οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει προκειμένου να ελέγχει τη θερμοκρασία. Η νέα υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker παρέχεται σε συνεργασία με τον διεθνή πάροχο Fleet Complete που ειδικεύεται σε υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικών assets. Με την υπηρεσία αυτή και μέσω του Internet of Things (IoT), δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν απομακρυσμένα τον εξοπλισμό τους.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρακολουθούν απομακρυσμένα περιουσιακά στοιχεία, μέσω Internet. Μέσω συσκευής GPS, ο επαγγελματίας μπορεί να παρακολουθήσει πού βρίσκονται τα εταιρικά περιουσιακά του στοιχεία. Για παράδειγμα, μπορεί να παρακολουθήσει την ακριβή θέση των μηχανημάτων, ενώ μπορεί να ενημερωθεί για τη θερμοκρασία, την υγρασία, τη βαρομετρική πίεση και την έκθεση στο ηλιακό φως, ώστε να έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει και να διαφυλάξει την παραγωγή του. Επιπλέον, μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικότερα τα assets της επιχείρησής από τυχόν φθορές ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας απαιτείται η τοποθέτηση συσκευών GPS με ενσωματωμένους αισθητήρες. Οι συσκευές αυτές είναι μικρές σε μέγεθος και έχουν εύκολη εγκατάσταση, ενώ η διαχείριση των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων γίνεται απομακρυσμένα, μέσω εφαρμογής που μπορεί να κατεβάσει ο ενδιαφερόμενος σε φορητές συσκευές (smartphone ή tablet) ή ειδικού portal για υπολογιστές. Με την υπηρεσία αυτή, έχει ακόμη την δυνατότητα να παρακολουθήσει πού βρίσκονται τα containers της εταιρείας του.

Παράλληλα, ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας αυτής είναι ότι χάρη στο καινοτόμο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, δίνοντας έτσι μεγάλη αυτονομία μπαταρίας στους αισθητήρες (τουλάχιστον δύο έτη ζωής, χωρίς φόρτιση). Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να μειώσει τα λειτουργικά κόστη του και παράλληλα να περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker διατίθεται με €11,78/μήνα με 24μηνη δέσμευση. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ο σχετικός εξοπλισμός, η συνδεσιμότητα στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, καθώς και η απαιτούμενη κατανάλωση data για τη χρήση της υπηρεσίας.

Share.

Comments are closed.