Εμβόλια τρίτη δόση: Ποιες είναι οι επόμενες πληθυσμιακές ομάδες που θα λάβουν SMS

0

Μόνο με MRnA εμβόλια θα γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο γενικός γραμματέας εξέφρασε σιγουριά πως το επόμενο καλοκαίρι θα είναι όπως τα παλιά, προ κορωναϊού και θα έχει χτιστεί το «τείχος» ανοσίας.

Στο κάδρο όσοι διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι υγειονομικοί

Προτεραιότητα για τρίτη δόση πρόκειται να έχουν οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών καθώς και άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.  Παράλληλα η επιτροπή εμβολιασμών εξετάζει το ενδεχόμενο να προτεραιοποιηθούν και άλλες ομάδες του πληθυσμού όπως οι υγειονομικοί.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Σύψα ότι έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι ο καθηγητής έχει δίκιο. «Ειδικά στις μεγάλες ηλικίες το να νοσήσει κάποιος από covid είναι πολύ επικίνδυνο από το να μην κάνει εμβόλιο», επισήμανε ο γενικός γραμματέας.

Αυξάνονται τα ραντεβού των παιδιών για εμβολιασμό

Όσον αφορά στα μέτρα στην εστίαση είπε ότι κανένα μέτρο δεν είναι τέλειο, όμως σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση δεν συζητάει υποχρεωτικότητα σε άλλους κλάδους.

«Τα μέτρα θα προσαρμοστούν ανάλογα με το πως θα κινηθεί η πανδημία. Θα δούμε στην πορεία, περισσότερο κόσμο να εμβολιάζεται. Ειδικά αυτή την περίοδο συνεχώς αυξάνονται τα ραντεβού των παιδιών», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας.

Ακόμα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η σύγκριση στους θανάτους ανά χώρα, πρέπει να γίνεται συνολικά από αρχή πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Share.

Comments are closed.