Εμβόλιο Pfizer: Πόσες εκατομμύρια δόσεις αγοράζουν επιπλέον οι ΗΠΑ

0

Επιπλέον 200 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο Pfizer κατά του κορωνοϊού αγόρασαν οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία και ο γερμανικός της εταίρος, BioNTech.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η χώρα έχει την επιλογή να αγοράσει μια επικαιροποιημένη εκδοχή του εμβολίου, που στοχεύει σε νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού.

Μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των δόσεων που θα χορηγηθούν στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 500 εκατ., εκ των οποίων περίπου τα 208 εκατ. δόσεις έχουν ήδη παραδοθεί.

Τον προηγούμενο χρόνο η Pfizer υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση για την αγορά 100 εκατ. δόσεων εμβολίου, έναντι περίπου 2 δισ. δολαρίων, με τη δυνατότητα αγοράς επιπλέον 500 εκατ. δόσεων.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, οι περισσότερες δόσεις θα δοθούν έως τα τέλη του έτους, ενώ τα υπόλοιπα 90 εκατ. θα παραδοθούν έως τις 30 Απριλίου της επόμενης χρονιάς.

Η διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων δήλωσε ότι ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 53% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα. Η μετάλλαξη Δέλτα, που αρχικά εντοπίστηκε στην Ινδία, αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 80% των νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Νωρίτερα τον Ιούλιο η Pfizer ανέφερε ότι οι εταιρείες σχεδιάζουν να ζητήσουν την έγκριση των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για μια ενισχυτική δόση των εμβολίων τους κατά του κορωνοϊού.

Κι αυτό γιατί έχουν σχεδιάσει μια νέα εκδοχή του εμβολίου που στοχεύει στη μετάλλαξη Δέλτα, το οποίο θα δοκιμάσουν τις επόμενες εβδομάδες, αν και έχουν διευκρινίσει ότι το υφιστάμενο εμβόλιο μπορεί επίσης να προσφέρει προστασία έναντι του παραλλαγμένου στελέχους.

Share.

Comments are closed.