Eπίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ στα κεντρικά γραφεία της Sunlight

0

Η SUNLIGHT, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο, καλωσόρισε σήμερα τον Α.Ε. Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, στα κεντρικά της γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της συνάντησης, αναδείχθηκε το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας στην αγορά της Αμερικής, οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για βιώσιμα και πράσινα ενεργειακά έργα, αλλά και η ενεργειακή μετάβαση.

H εταιρεία SUNLIGHT δραστηριοποιείται με σκοπό να διαμορφώσει ένα βιώσιμο μέλλον βασισμένο στις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας και σε καινοτόμες τεχνολογίες. Η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία της θυγατρικής SUNLIGHT BATTERIES USA στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ και έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της επένδυσης που βάσει του επενδυτικού πλάνου ανέρχεται σε $150 εκ. σε βάθος διετίας. Στόχος είναι να εξυπηρετήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες της στην αμερικανική αγορά, να επεκτείνει τις δυνατότητες του εργοστασίου, να αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού στα 100 άτομα, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της αγοράς μπαταριών μολύβδου και λιθίου στην Αμερική.

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, δήλωσε: «Η SUNLIGHT αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της Ελληνικής εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας που συμβάλλει στην κοινή μας προσπάθεια να απαντήσουμε στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής με καθαρές τεχνολογίες ενέργειας. Τώρα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η SUNLIGHT αποδεικνύει ότι οι επενδύσεις των ΗΠΑ και της Ελλάδας σε καινοτόμες τεχνολογίες ενέργειας μπορούν να βοηθήσουν το περιβάλλον, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και ευημερία τόσο για τους Αμερικανούς όσο και για τους Έλληνες».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT, κ. Λάμπρος Μπίσαλας, ανέφερε: «Ήταν μεγάλη μας τιμή να καλωσορίσουμε τον Α.Ε. Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, στα κεντρικά μας γραφεία, στην Αθήνα. Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το μέλλον της πράσινης ενέργειας. Οι πελάτες μας στην Αμερική μπορούν να αισθάνονται σιγουριά και να επενδύουν σε λύσεις πράσινης ενέργειας από αξιόπιστους παραγωγούς, με αποδεδειγμένη εμπειρία και ισχυρή δέσμευση στην καινοτομία. Εμείς από την πλευρά μας αναζητούμε μακροχρόνιες συνεργασίες και κοινοπραξίες στην αγορά της Αμερικής, στοχεύοντας να ενδυναμώσουμε τη θέση μας και να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην ενθάρρυνση των επενδύσεων και στις επιτυχημένες εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής».

Η SUNLIGHT έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία του μεγαλύτερου εργοστασίου συναρμολόγησης βιομηχανικών μπαταριών τεχνολογίας μολύβδου και λιθίου της εταιρείας στην αγορά της Αμερικής, και τα τελευταία εννέα χρόνια έχει χτίσει μια δυναμική παρουσία απαριθμώντας 15 στρατηγικές συνεργασίες. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που δημιουργούν νέες επιχειρηματικές προοπτικές και οδηγούν στην ανάπτυξη υψηλής ποιότητας προϊόντων για τους πελάτες της, καθιερώνοντας την ηγετική της θέση. Οι τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας της SUNLIGHT διαμορφώνουν βιώσιμες πόλεις, οι καινοτόμες λύσεις της υποστηρίζουν εφαρμογές e-mobility στη βιομηχανία και στις μετακινήσεις, ενώ η προσέγγιση κυκλικής οικονομίας της εταιρείας αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο.

Η SUNLIGHT είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου με παρουσία σε 10 χώρες και κλάδους όπως η αποθήκευση ενέργειας, το λιανικό εμπόριο και οι τηλεπικοινωνίες. Με σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας, η SUNLIGHT κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας στην παραγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Η παγκόσμια βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειας μετασχηματίζεται, καθώς η τεχνολογία λιθίου επιτρέπει τη δημιουργία συστημάτων με σημαντικά αυξημένη αποδοτικότητα, υψηλές επιδόσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες, ταχύτερη φόρτιση, μικρότερο μέγεθος, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και ισχυρότερη οικολογική απόδοση.

Η SUNLIGHT, συνεπής στη στρατηγική της για την ανάπτυξη εξειδικευμένης καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας του τομέα των μπαταριών, έχει επενδύσει σημαντικά την τελευταία δεκαετία στην έρευνα και ανάπτυξη γύρω από τις ασφαλέστερες και πιο προηγμένες εφαρμογές λιθίου. Η τεχνολογία λιθίου έχει φέρει επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση των οχημάτων και στην καθημερινή χρήση των κινητών συσκευών. Στο πλαίσιο αυτό, η SUNLIGHT επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις εφαρμογές δικτύων, τις δημόσιες μεταφορές, τα logistics και τα οχήματα αυτοματοποιημένης καθοδήγησης (AGVs), όπως και τη ναυτιλία.

Οι μπαταρίες λιθίου Li.ON FORCE της SUNLIGHT καλύπτουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις της βιομηχανίας Υλικών και Logistics, όπου η SUNLIGHT κατέχει σημαντικό μερίδιο παγκοσμίως που φτάνει το 11%. Η νέα εποχή βρίσκει τη SUNLIGHT στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία και σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μονάδα ανακύκλωσης της εταιρείας στην Κομοτηνή λειτουργεί με σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα, διατηρώντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μετατροπής μπαταριών μολύβδου.

Share.

Comments are closed.