Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση από το Σαββατοκύριακο

0

Διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας

Νέα σημαντική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται από το Σαββατοκύριακο. Η μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, του αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ και των νοσηλευομένων με Covid-19, βοηθά σημαντικά για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και εισηγούνται να πραγματοποιηθεί μεν το σχέδιο χαλάρωσης, αλλά με τη νοοτροπία «βήμα-βήμα». Οι λοιμωξιολόγοι προσανατολίζονται να άρουν όλες τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία στις αρχές Ιουλίου.

Πάντως, εκτιμάται ότι εντός των επόμενων ημερών θα διευρυνθεί το ωράριο μέχρι τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Στόχος είναι να δοθούν «ανάσες» στους επαγγελματίες, αφού με αυτόν τον τρόπο, μεταξύ άλλων, θα αυξηθούν οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους και θα επωφεληθούν τα ζωντανά ακροάματα, όπως οι συναυλίες που έπρεπε να ολοκληρώνονται μέχρι τώρα στις 12 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, τα ανεξέλεγκτα κορωνοπάρτι συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επιστήμονες, αφού θεωρούνται σημαντική πηγή διασποράς της νόσου. Πάντως, κυβέρνηση και ειδικοί εκτιμούν πως με τη νέα χαλάρωση των μέτρων που θα υπάρξει από αυτό το Σαββατοκύριακο 12 Ιουνίου, τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν ή θα μειωθούν.

Πανηγύρια, γάμοι και βαφτίσεις

Την Τετάρτη οι λοιμωξιολόγοι θα δώσουν χρονοδιάγραμμα για το τι θα ισχύσει για τις δεξιώσεις σε βαφτίσεις και γάμους. Οι καλεσμένοι ενδέχεται να φτάσουν συνολικά τους 300 στις εκδηλώσεις που γίνονται στα κτήματα, ενώ οι ανακοινώσεις από τους ειδικούς θα αφορούν τις τελετές που θα γίνουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ακόμα, ανοίγουν και τα κέτερινγκ.

Σχετικά με τα πανηγύρια, που πραγματοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ειδικοί αναμένεται να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις στα τέλη Ιουνίου, καθώς αναμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και την πορεία των εμβολιασμών.

Share.

Comments are closed.