Έρχεται αύξηση του κατώτατου μισθού - Από πότε θα ισχύσει

0

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα λαμβάνει υπόψιν της την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός τόνισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει εντός του 2022.

O υπουργός Εργασίας τόνισε πως η Τράπεζα της Ελλάδας, το ΚΕΠΕ και διάφοροι εργοδότες ζητούν το «πάγωμα» του κατώτατου μισθού, με την κυβέρνηση να δίνει αύξηση 2% εν μέσω ύφεσης 8,2%.

«Τώρα η οικονομία έχει μπει σε ένα θετικό έδαφος. Προφανώς, υπάρχει και άλλη (ρύθμιση). Θα έρθουν και άλλες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό αλλά θα είναι από τον καινούριο χρόνο οι οποίες θα λάβουν υπόψιν τους το ότι η οικονομία έχει αναπτυχθεί. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για τους χαμηλόμισθους. Είναι προφανές αυτό. Μιλάω για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Αυτό όμως θα προκύψει μετά τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Δηλαδή, πάλι διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, διαβούλευση με την Τράπεζας της Ελλάδος– επιστημονικά ινστιτούτα και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας και κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο» έσπευσε να διευκρινίσει ο υπουργός.

Τι θα γίνει με τις εκκρεμείς συντάξεις  

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις, τόνισε πως το καλοκαίρι του 2019 υπήρχαν 190.000 εκκρεμείς και τώρα είναι 129.000.

«Κάνουμε προσπάθεια με ταμεία που είχαν θέμα. Όπως το ΤΣΑΥ, Νομικών κα. Τώρα θα δώσουμε έμφαση στις συντάξεις από το 2019 και πριν. Στόχος σε 3-4 μήνες να τις κλείσουμε αυτές από το 2019 και πριν», εξήγησε ο υπουργός Εργασίας.

Share.

Comments are closed.