Έρχεται επιδότηση έως 90% επί 8 μήνες για τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών

0

Επιδότηση έως και 90% για τις δόσεις 8 μηνών μετά τη λήξη της αναστολής πληρωμών, θα λάβουν χιλιάδες μεσαίες, μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος "Γέφυρα 2" που προανήγγειλε από τη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταίκούρας.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών της Βουλής για την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η επιδότηση αφορά και ενήμερα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία, ενώ στο μέτρο θα ενταχθούν μεσαίες, μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες. Η επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών θα συνεχιστεί και στο Πρόγραμμα "Γέφυρα 2", καλύπτοντας με ποσοστό έως 90% την επιδότηση ενήμερων δανείων και έως 80% για τους "κόκκινους". Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, η επιδότηση θα καλύπτει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους.

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας, προανήγγειλε την επέκταση του προγράμματος "Ηρακλής" για την τιτλοποίηση των δανείων, το οποίο θα επεκταθεί κατά το χρονικό διάστημα από τον προσεχή Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο του 2022.

Share.

Comments are closed.