Έρχονται οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson&Johnson

0

Ξεκινούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον κατά του κορωνοϊού με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson. Οι εμβολιασμοί κατ΄ οίκον αφορούν όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και είναι αναγκασμένα να μένουν σπίτι.

Η Κυβέρνηση έχει ως βασική έγνοια την συγκεκριμένη κίνηση και σύντομα θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις, εφόσον ήδη ενεργοποιούνται οι κινητές μονάδες.

Στο πλαίσιο αυτό όλα δείχνουν ότι πρώτα θα τεθεί σε εφαρμογή – από τις 23 Μαΐου – η τελική φάση της «Γαλάζιας Ελευθερίας», δηλαδή ο οριζόντιος εμβολιασμός σε 19 μεγάλα νησιά ως το τέλος του Ιουνίου.

Πηγές αναφέρουν για «συνδυασμό λύσεων» σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή δράση, δηλαδή την καταγραφή, τον εντοπισμό και την πραγματοποίηση του εμβολιασμού σε ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και το μονοδοσικό εμβόλιο, που προκρίνεται με διαφορά από τα υπόλοιπα για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, απαιτεί ταχύτητα και λεπτομερή οργάνωση, δεδομένου ότι οι πέντε δόσεις σε κάθε φιαλίδιο αντέχουν μόλις λίγες ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Εξ ου και ένα από τα σενάρια που, συζητείται στις συσκέψεις των αρμοδίων είναι και να μεταφέρονται πολίτες με ασθενοφόρα, συνοδεία ιατρικής ομάδας, στα εμβολιαστικά κέντρα.

Oι βάσεις δεδομένων του Δημοσίου, όπως τα στοιχεία μέσα από την άυλη συνταγογράφηση και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τον εντοπισμό και την ενημέρωση των πολιτών που θα χρειαστούν κατ’ οίκον εμβολιασμό.

 

Share.

Comments are closed.