Ευρωζώνη: Ξεπέρασε τις προβλέψεις η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούλιο

0

Με απροσδόκητα υψηλούς ρυθμούς συνέχισε να επεκτείνεται η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, κυρίως λόγω της εκτίναξης τη ζήτησης που προκάλεσε η επανεκκίνηση της οικονομίας. Ωστόσο, τα προβλήματα στον εφοδιασμό προκάλεσαν την αύξηση του κόστους εισαγωγών.

Τα θετικά στοιχεία έρχονται μετά από τα επίσημα στοιχεία της Παρασκευής, σύμφωνα με τα οποία η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν στο β΄ τρίμηνο, βγαίνοντας από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.

Αν και τα εργοστάσια παρέμειναν ανοιχτά κατά το μεγαλύτερο μέρος των lockdowns, η χαλάρωση των περιορισμών οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης.

Ο δείκτης μεταποίησης της IHS Markit επιβραδύνθηκε στις 62,8 μονάδες τον Ιούλιο, από το ιστορικό υψηλό των 63,4 μονάδων τον Ιούνιο, αλλά παρέμεινε υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων για 62,6 μονάδες.

Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, υποχώρησε από τις 62,6 μονάδες τον Ιούνιο στις 61,1 μονάδες τον Ιούλιο.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson, τόνισε πως το γεγονός ότι η ανάπτυξη της μεταποίησης στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε στο β΄ τρίμηνο, δεν πρέπει να αποτελεί αιτία για ανησυχία.

Share.

Comments are closed.