Φον ντερ Λάιεν για το Sofagate: Θα συνέβαινε αν φορούσα κοστούμι και γραβάτα;

0

Για πρώτη φορά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τοποθετήθηκε δημόσια σχετικά με το λεγόμενο Sofagate. Πρόκειται για το περιστατικό που τη βρήκε να παρακολουθεί όρθια τους Ταγίπ Ερντογάν και Σαρλ Μισέλ να κάθονται πρώτοι για να συζητήσουν, χωρίς να της προσφέρουν θέση, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Άγκυρα.

«Είμαι η πρώτη γυναίκα που έγινε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είμαι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έτσι ανέμενα να μου συμπεριφερθούν όταν επισκέφθηκα την Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες: ως Προέδρου της Κομισιόν, αλλά δεν είχα αυτή τη συμπεριφορά» τόνισε και προσέθεσε ότι δεν μπορεί να βρει καμία δικαιολογία για τη συμπεριφορά που έλαβε στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

«Ένιωσα πληγωμένη, ένιωσα μόνη ως γυναίκα και ως Ευρωπαία» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται για τη διευθέτηση των θέσεων και του πρωτοκόλλου», αλλά αυτό έχει να κάνει με τον πυρήνα του ποιοι είμαστε, έχει να κάνει με τις αξίες της ΕΕ.

«Στις φωτογραφίες προηγούμενων συναντήσεων, δεν είδα έλλειψη καρεκλών, αλλά και πάλι δεν είδα καμία γυναίκα σε αυτές τις φωτογραφίες Φον ντερ Λάιεν: Ένιωσα πληγωμένη ως γυναίκα και ως Ευρωπαία Αξιότιμοι βουλευτές, πολλοί από εσάς θα έχετε παρόμοιες εμπειρίες στο παρελθόν – ειδικά οι γυναίκες μέλη αυτού του Σώματος. Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε ακριβώς πώς ένιωσα. Ένιωσα πληγωμένη και μόνη, ως γυναίκα και ως Ευρωπαία».

Share.

Comments are closed.