Γαλλία: Εγκρίθηκε το Pfizer για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

0

Η ρυθμιστική Ανώτατη Υγειονομική Αρχή (HAS) της Γαλλίας ενέκρινε σήμερα το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19 για όλα τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

«Η HAS προτείνει όλοι οι γονείς που το επιθυμούν να μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ηλικίας 5-11 ετών», πρόσθεσε.

Παιδιά με ιατρικά προβλήματα

Την περασμένη εβδομάδα η Γαλλία άρχισε να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 5-11 ετών με ιατρικά προβλήματα που απαιτούν ειδική προστασία και ενίσχυσε την υλικοτεχνική υποστήριξη για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών στην ηλικιακή αυτή ομάδα μόλις η HAS ενέκρινε την κίνηση.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως είναι υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών, αλλά πρόσθεσε πως το θέμα αυτό πρέπει να παραμένει απόφαση των γονέων.

Τι θα επιφέρει η Όμικρον

«Με τον ερχομό της παραλλαγής Όμικρον, η οποία είναι πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Δέλτα, μπορούμε να περιμένουμε μια αύξηση στις σοβαρές μορφές [της ασθένειας] στα παιδιά με προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα», είπε η Αλτέρ.

Αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε τη χρήση μιας μικρότερης δόσης του εμβολίου των Pfizer-BioNTech για την ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών τον περασμένο μήνα, αρκετές χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Share.

Comments are closed.