• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND): «Οι Γερμανοί επιτέλους να μάθουν από τους Έλληνες»
Οικονομία

Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND): «Οι Γερμανοί επιτέλους να μάθουν από τους Έλληνες»

22 Ιουνίου, 2024Updated:22 Ιουνίου, 2024Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Στο πώς η Γερμανία θα μπορούσε να παραδειγματιστεί από τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης εστιάζει το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND) αναφερόμενο ξανά στη θέσπιση της εξαήμερης εργασίας στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα, αυτό πρέπει να το αναγνωρίσει κανείς χωρίς περιστροφές, υποβλήθηκε σε μία δραστική θεραπεία. […] Και οι μεταρρυθμίσεις που διαδέχονταν η μία την άλλη είχαν εν τέλει αποτέλεσμα: σήμερα το ελληνικό δημόσιο χρέος θεωρείται βιώσιμο και η ελληνική οικονομία είναι και πάλι ανταγωνιστική. Ωστόσο είχαν και το κόστος τους: κατά τα χρόνια της κρίσης η χώρα έχασε περί το ένα τέταρτο της οικονομικής της δύναμης, οι πραγματικοί μισθοί βρίσκονται σήμερα ακόμη μόλις στο 70% συγκριτικά με τα προ κρίσης επίπεδα και μία ολόκληρη γενιά νέων και καταρτισμένων ανθρώπων εγκατέλειψε τη χώρα.

Η Ελλάδα θα βιώσει για καιρό ακόμη τις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας, με χειρότερη την έλλειψη εργατικού δυναμικού. Αυτές οι επιπτώσεις είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση θεσπίζει τώρα την εβδομάδα των έξι εργάσιμων ημερών».

Κατά το RND η Γερμανία θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας: «Η γερμανική οικονομία υποφέρει και αυτή από έλλειψη εργατικού δυναμικού, ενώ μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έχουν μειωθεί και στη Γερμανία οι πραγματικοί μισθοί – αν και η μείωση αυτή φτάνει στο 4%, πολύ μικρότερη δηλαδή σε σύγκριση με την περίπτωση της Ελλάδας.
Κανείς όμως στη Γερμανία δεν έχει όρεξη να μιλήσει για το ενδεχόμενο αύξησης των εργατοωρών. Αντιθέτως πολλοί επιμένουν στην ιδέα πως η εργασία μπορεί να γίνεται ακόμη και σε τέσσερις ημέρες, χωρίς να μειωθούν η παραγωγικότητα και οι μισθοί. Όποιος όμως το πιστεύει αυτό – συγγνώμη – τα έχει χαμένα.

Στην Ελλάδα, η οποία έχει μάλιστα και ισχυρότερη ανάπτυξη από τη Γερμανία και όπου οι άνθρωποι εργάζονται 42,8 ώρες εβδομαδιαίως […], οι άνθρωποι έχουν καταλάβει πως δεν μπορεί κανείς να βγει από την κρίση χωρίς δάκρυα και ιδρώτα. […] Οι Γερμανοί, που κατά τη διάρκεια της κρίσης αντιμετώπιζαν τους Έλληνες αφ’ υψηλού και σαν ξερόλες, δεν έχουν κάνει ούτε το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι πλέον καιρός να πάρουμε μαθήματα από τους Έλληνες», καταλήγει το γερμανικό δίκτυο.

Ξινόμαυρο Γεροβασιλείου, το ροζέ του καλοκαιριού

Σε σύντομο αφιέρωμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung για τα πέντε ροζέ κρασιά του καλοκαιριού το Ξινόμαυρο Ροζέ του Κτήματος Γεροβασιλείου έχει την τιμητική του.

«Ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου είναι ένας θρύλος στην Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης. «Είναι ένας εκ των συνιδρυτών της σύγχρονης αμπελουργίας, ο οποίος από τη δεκαετία του 1980 έχει σώσει και κάποιες παλιές, αυτόχθονες ποικιλίες αμπελιών από την εξαφάνιση.

Στον αμπελώνα του, στο Κτήμα Γεροβασιλείου κοντά στη Θεσσαλονίκη, o Γεροβασιλείου παράγει καταπληκτικά λευκά και κόκκινα κρασιά και εδώ και λίγα χρόνια και ροζέ από την τοπική ποικιλία Ξινόμαυρο. Μην ξεγελαστείτε από το φωτεινό σομόν ροζ χρώμα του και το άρωμα γκρέιπφρουτ, κερασιών και βοτάνων: το κρασί αυτό είναι έντονο, αρωματικό και ζωηρό – το τέλειο κρασί για μία βραδιά μπάρμπεκιου».

ΠΗΓΗ: DW

featured RND
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΠροσλήψεις στο Δήμο Κρωπίας
Next Article Αυτή η χώρα βάζει τέλος στο Airbnb

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025

Η επόμενη κρίση μετά την πανδημία ξεκινά (και) με τις σπάνιες γαίες

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.