Για το 2022 «πάει» η προκήρυξη για τους 4.000 νοσηλευτές

0

Για το νεο έτος μεταφέρεται η προκήρυξη για τους 4.000 νοσηλευτές παρα τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη οτι ο εν λόγω διαγωνισμός θα γινόταν μεσα στο 2021.  Η καθυστέρηση οφείλεται στο υπουργείο και όχι στο ΑΣΕΠ επεσήμανε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής. “Η προκήρυξη για τους νοσηλευτές , θα “πάρει το δρόμο της”, όταν το υπουργείο Υγείας καταγράψει τα κενά και τις θέσεις” σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω προκήρυξη θα αφορά κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι ήδη εργάζονται σε νοσοκομεία και τους οποίους η εμπειρία στη διάρκεια της πανδημίας, θα τους πριμοδοτήσει με μόρια για την πρόσληψή τους.Εκτός από νοσηλευτες η νέα προκήρυξη θα περιλαμβάνει ειδικότητες όπως: Κοινωνιολογίας, Βιολόγων/ Χημικών / Βιοχημικών, Διοικητικού –Οικονομικού, Πληροφορικής, Στατιστικής, Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Βρεφοκόμων / Βρεφονηπιοκόμων, Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Προνοίας, Εργοθεραπευτων, Λογοθεραπευτές, Μαιευτικής / Μαιών – Μαιευτων, Ραδιολογίας- Ακτινολογίας, Επισκεπτριών/Των Υγείας, Διατροφής Και Διαιτολογιας, Οδοντοτεχνιτων, Βοηθων Φαρμακείου, Προσωπικού Ασφάλειας (Ημερησιοι Φυλακες / Φύλακες / Νυχτοφύλακες), Μαγείρων, Βοηθών Οδοτεχνιτων, Γενικών Καθηκόντων / Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας / Πλυντων-ντριων.

Παράλληλα με τη προκήρυξη για το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, θα ανακοινωθεί και νέα προκήρυξη για 910 μόνιμους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας.

Share.

Comments are closed.