H viafintech φέρνει στην Ελλάδα τα πρώτα ψηφιακά ΑΤΜ στα σούπερ μάρκετ Bazaar

0

Η εταιρεία viafintech, με έδρα το Βερολίνο (γνωστή στη Γερμανία με το εμπορικό σήμα Barzahlen), με τη μεγαλύτερη ιδιωτική υποδομή μετρητών στην περιοχή DACH, επεκτείνεται διεθνώς εισερχόμενη στην ελληνική αγορά. Η viafintech εισέρχεται στην αγορά μέσω συνεργασίας με τα σούπερ μάρκετ Bazaar, τα οποία είναι μέλη του Ομίλου ΒΕΡΟΥΚΑ A.E.

Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει σε στους καταναλωτές των supermarket Bazaar, να καταθέτουν και να κάνουν ανάληψη μετρητών από τον τρέχοντα τραπεζικό τους λογαριασμό με απευθείας χρήση των smartphone τους σε περισσότερα από 110 σημεία. Διαδικτυακά καταστήματα και εταιρείες χρέωσης, όπως επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ή εταιρίες τηλεπικοινωνιών, μπορούν επίσης να ενσωματώσουν την υπηρεσία viacash, προκειμένου να παρέχουν στους πελάτες έναν εύκολο τρόπο πληρωμής των λογαριασμών τους σε μετρητά ή λήψης επιστροφών χρημάτων σε μετρητά στα συνεργαζόμενα καταστήματά μας. Η viafintech είναι η πρώτη εταιρεία που θα παρέχει αυτήν την υπηρεσία στην Ελλάδα. Το όραμα του προϊόντος της viafintech, viacash, είναι να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων καταναλωτών.

Ο Αντώνιος Πέππας, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, εξηγεί: «Οι εταιρείες με υψηλή χρήση μετρητών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν μια αποτελεσματική και οικονομική υποδομή θα επωφεληθούν από τη συνεργασία με τη viacash. Επίσης, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που θέλουν να επεκτείνουν τη βασική προσφορά προϊόντων και να προσφέρουν υπηρεσίες επιπλέον αξίας στους τελικούς πελάτες τους μπορούν να ενσωματώσουν την υπηρεσία viacash. Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη ανταπόκριση στην αγορά παρατηρείται από τον τραπεζικό κλάδο, γι’ αυτό έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αρχικές συνομιλίες με τράπεζες σχετικά με μελλοντικές συνεργασίες.

Λόγω του ευρέος φάσματος των λύσεων viafintech, και εκτός από τις παραδοσιακές τραπεζικές συναλλαγές, η viacash μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε εταιρεία θέλει να προσφέρει στους πελάτες της μια εύκολη λύση

κατάθεσης και ανάληψης μετρητών, από διαδικτυακές αγορές έως και πληρωμές ενοικίασης. Το προϊόν μας θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στο πλευρό των καταστημάτων Bazaar και περαιτέρω συνεργασίες έπονται.» Το concept viafintech έχει υψηλές προοπτικές επιτυχίας στην Ελλάδα, καθώς τα μετρητά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα πληρωμής. Σύμφωνα με το World Cash Report, το 77,6% των συναλλαγών της ελληνικής αγοράς πραγματοποιούνται με μετρητά. (1) Επιπλέον, το 60% των διαδικτυακών αγορών πραγματοποιούνται με αντικαταβολή.

Ο κ. Πέππας έχει μια λογική εξήγηση για τη δημοτικότητα των μετρητών: «Τα μετρητά, ως ένα φυσικό μέσο πληρωμής, δίνουν στο άτομο μια αίσθηση ασφάλειας και ελέγχου των δαπανών του, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης. Ειδικά σε έναν κόσμο όπου οι πληροφορίες δεδομένων είναι εξαιρετικά πολύτιμες, τα μετρητά διασφαλίζουν το απόρρητο των καταναλωτών, viacash και Bazaar: Μια ευκαιρία για τα σούπερ μάρκετ Bazaar. Ο CFO των καταστημάτων Bazaar, κ. Σπύρος Πετσάλης, βλέπει υψηλές δυνατότητες μέσω αυτής της συνεργασίας: «Ως οικογενειακή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια, έχουμε πολύ καλή κατανόηση των αναγκών των πελατών μας. Επομένως, θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας πρόσθετες υπηρεσίες, προκειμένου να διευκολύνουμε την καθημερινή τους ζωή και να βελτιώσουμε την εμπειρία τους στα καταστήματα Bazaar. Το τμήμα καινοτομίας μας αναγνώρισε αμέσως τα πρόσθετα πλεονεκτήματα της viacash: Τώρα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καθιερωμένες τραπεζικές υπηρεσίες, όπως καταθέσεις σε μετρητά και αναλήψεις απευθείας από τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό τους. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία που εφάρμοσε τη λύση viacash. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο αναπτύσσουμε τον εαυτό μας ψηφιακά, αλλά διασφαλίζουμε επίσης μια σύνδεση μεταξύ των φυσικών και διαδικτυακών καναλιών μας.»

Παρόλο που ο συνολικός αριθμός αναλήψεων ATM στην Ελλάδα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, το δίκτυο ATM έχει μειωθεί κατά 38,9% τα τελευταία 10 χρόνια. (3) Ως αποτέλεσμα, περισσότερες τράπεζες, αλλά και εταιρείες σε διάφορους τομείς γενικότερα, αναζητούν νέες εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης μετρητών με αποδοτικό κόστος. Η viafintech έχει ήδη λάβει θετικές κριτικές από τους χρήστες και θα επεκταθεί στο μέλλον μέσω περαιτέρω

συνεργασιών με φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα.

Η viafintech είναι η κορυφαία ανεξάρτητη τραπεζική υποδομή μετρητών στην Ευρώπη, που εκπροσωπείται από το εμπορικό σήμα Barzahlen / viacash στη Γερμανία και την Αυστρία, καθώς και viacash στην Ελβετία και την Ιταλία. Περίπου 16.000 καταστήματα σταθερών συνεργατών, όπως οι REWE, Rossmann, PENNY, BILLA, SBB, Pam και dm, προσφέρουν στους πελάτες τη δυνατότητα να χειρίζονται τις βασικές τους τραπεζικές ανάγκες εν κινήσει. Η viafintech ιδρύθηκε το 2011 και διευθύνεται από τους Achim Bönsch, Sebastian Seifert, Andreas Veller και Junichi Takemura.

Share.

Comments are closed.