Έρχεται δύσκολος χειμώνας: Τα καυτά μέτωπα και οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης

0

Έναν δύσκολο χειμώνα με πολλά ανοιχτά μέτωπα καλείται να διαχειριστεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στη σκιά της εξάπλωσης της πανδημίας και της επιβολής του αναγκαίου lockdown στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Υγεία, Οικονομία και Εργασιακά είναι μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα.

του Σπύρου Καπράλου

Στο υπουργείο Υγείας έχουν πάρει φωτιά, προκειμένου να λάβουν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, με το σύστημα να δέχεται σήμερα μεγάλη πίεση και τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να έχουν φτάσει στα όρια τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολές να εξαντληθούν τα περιθώρια για την θωράκιση των δομών υγείας, ενώ μεγάλη βοήθεια προσφέρει μέσα από δωρεές ο ιδιωτικός τομέας.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση ετοιμάζει πυρετωδώς το πλάνο της επόμενης μέρας για να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές αναταράξεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ενώ μεγάλη ανάσα δίνει το διαθέσιμο ποσό μέσω του ταμείου Ανάκαμψης που χρειάζεται να αξιοποιηθεί στοχευμένα σε δράσεις για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Την ίδια ώρα, έντονη πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να προκαλέσουν διατάξεις του σχεδίου νόμου του υπουργείου Απασχόλησης για τα εργασιακά, με καυτά μέτωπα όπως η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, οι απλήρωτες υπερωρίες και το καθεστώς των απολύσεων να βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Η Κυβέρνηση παραμένει σε καθεστώς κόκκινου συναγερμού για τα ελληνοτουρκικά, με τον κ. Ερντογάν να συνεχίζει τις απαράδεκτες προκλήσεις και την επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή και διαθέτοντας τη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι η χώρα θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα.

Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης επικρατεί ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που καταδεικνύουν την πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη, αλλά και ανησυχία σε ένα σκεπτόμενο κομμάτι, καθώς η μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και η απουσία σοβαρής εναλλακτικής πρότασης προκαλεί φαινόμενα εφησυχασμού.

Share.

Comments are closed.