Η camera module ADAS της LG κάνει την εμπειρία με τη νέα MERCEDES-BENZ C-CLASS ασφαλέστερη

0

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι η Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) camera module είναι διαθέσιμη στη νέα Mercedes-Benz C-Class 2021 που κυκλοφορεί τώρα σε αγορές σε όλον τον κόσμο. Το σύστημα ADAS της LG αξιοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αυτοκινήτων και παράλληλα με τη μηχανική υψηλής ακρίβειας της Mercedes-Benz AG, έχει ως στόχο να κρατήσει ακόμα πιο ασφαλή τον οδηγό και τους επιβάτες της νέας C-Class.

Το εξελιγμένο ADAS της LG υποστηρίζει μια ποικιλία βασικών λειτουργιών με γνώμονα την ασφάλεια, όπως το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Automatic Emergency Braking -AEB), την προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning -LDW), την υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (ane Keeping Assist - LKA), την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition - TSR), τον ευφυή έλεγχο προβολέων (Intelligent Head-Light Control - IHC) και την προσαρμογή του Cruise Control (Adaptive Cruise Control - ACC). Όλα τα παραπάνω, όχι μόνο διασφαλίζουν την ασφάλεια των επιβατών του οχήματος, αλλά και των άλλων οδηγών και των πεζών. Μια σειρά από χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται από το σύστημα ADAS της LG, όπως το AEB και το LDW θα βρίσκονται στα νέα οχήματα σε πολλές χώρες έως το 2022.

Το σύστημα ADAS, που σχεδιάστηκε από την LG, αντικατοπτρίζει την πολυετή ηγετική θέση  της εταιρείας στον κλάδο της mobile επικοινωνίας, την αναγνώριση της εικόνας και τη συνδεσιμότητα. Η προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογία deep learning, που είναι και τα δύο βασικά στοιχεία για την επιχειρηματική στρατηγική της LG, επιτρέπουν στην κάμερα να συλλέγει και να επεξεργάζεται διάφορες πληροφορίες κίνησης, για να βοηθήσει τους οδηγούς να ανταποκρίνονται στις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα αναγνωρίζει με ακρίβεια τον περιβάλλοντα χώρο, αναλύοντας αδιάκοπα τη θέση του οχήματος σε σχέση με τα κινούμενα και τα ακίνητα αντικείμενα και ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Τα δεδομένα από την κάμερα δίνουν επίσης τη δυνατότητα στο σύστημα να ειδοποιεί τους οδηγούς σε περίπτωση που παραβιάσουν κατά λάθος την επόμενη λωρίδα ή πλησιάσουν πολύ σε προπορευόμενο όχημα.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία Vehicle component Solutions (VS), συνεργάζεται με μία σειρά από παγκοσμίως αναγνωρισμένα brands της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Mercedes-Benz, Ford και Cadillac. Η κοινή επιχείρηση LG Magna e-Powertrain κατασκευάζει ηλεκτρονικούς κινητήρες, μετατροπείς, φορτιστές σκαφών και συστήματα e-drive για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία VS έχει αναγνωριστεί από τον TÜV Rheinland, έναν παγκόσμιο οργανισμό, που δοκιμάζει και πιστοποιεί την ασφάλεια των προϊόντων, με τη μονάδα μπροστινής κάμερας ADAS να λαμβάνει πιστοποίηση ISO 26262 που αφορά στη Λειτουργική Ασφάλεια Προϊόντος και τη Λειτουργική Ασφάλεια Διαδικασίας.

«Η LG συνεργάζεται με τη Mercedes-Benz AG/Daimler AG για σχεδόν μια δεκαετία προετοιμάζοντας  το μέλλον του mobility και των αυτόνομων οχημάτων», δήλωσε ο Kim Jin-Yong, President, LG Electronics’ Vehicle components Solutions Company. «Είναι οι συνεργασίες μας με τους ηγέτες της αυτοκινητοβιομηχανίας αυτές που μας επιτρέπουν να φέρουμε τις καινοτομίες μας στον χώρο των οχημάτων και να κάνουμε τους δρόμους ασφαλέστερους για όλους».

Η LG Electronics αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη τεχνολογίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα με παρουσία σχεδόν σε κάθε χώρα. Με εργατικό δυναμικό διεθνώς άνω των 75.000 ανθρώπων, η LG κατέγραψε παγκόσμιες πωλήσεις 56 δισ. USD το 2020. Αποτελείται από τέσσερις επιχειρησιακές μονάδες: Οικιακές Συσκευές & Air Solution, Οικιακή Ψυχαγωγία, Εξαρτήματα Οχημάτων και Επαγγελματικές Λύσεις. Η LG είναι ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως σε παραγωγή καταναλωτικών και εμπορικών προϊόντων όπως οθόνες τηλεοράσεων, οικιακές συσκευές, air solutions, οθόνες, service robots, εξαρτήματα αυτοκινήτων και των κορυφαίων brands LG SIGNATURE και LG ThinQ που είναι γνωστά παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.LGnewsroom.com

Η LG Electronics Ελλάς, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after sales. H LG Electronics Ελλάς έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή ψηφιακών λύσεων και συνεχίζει να ισχυροποιεί την κυρίαρχη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED.

Share.

Comments are closed.