Η δημοφιλία Μητσοτάκη φέρνει χαμόγελα στο Μαξίμου

0

Ένα πρωτόγνωρο ποιοτικό στοιχείο ανέδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που προκάλεσε πλατιά χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι θετικές γνώμες των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη κυμαίνονται σε μεγάλα ποσοστά γεγονός που τον καθιστά αφενός απόλυτο κυρίαρχο στο πολιτικό σκηνικό, αφετέρου δικαιώνει απόλυτα τη στρατηγική με εθνικό πρόσημο που ακολούθησε στη διάρκεια της πανδημίας, αφήνοντας πίσω τον Αλέξη Τσίπρα που αδύναμος συνεχίζει να επενδύει στην πόλωση και το διχασμό μήπως και πείσει τους δικούς του να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από το ξεκίνημα της θητείας του στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης φιλοτέχνησε ένα συγκεκριμένο προφίλ, εκείνο του σύγχρονου πολιτικού που μιλάει με την κοινωνία, που δεν περιχαρακώνεται, που τολμά να ανοιχτεί σε ειδικά κοινά που αποτελούσαν ταμπού για πολλά χρόνια στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης, που προτάσσει το εθνικό από το στενά κομματικό συμφέρον, που ακολουθεί τις τάσεις της νεολαίας, που δεν αρκείται σ’ αυτά που του λένε οι στενοί του σύμβουλοι, αλλά αφουγκράζεται με άλλους πιο αποτελεσματικούς τρόπους τον παλμό της κοινωνίας, χωρίς αγκυλώσεις και προκαταλήψεις.

Παράλληλα συνηθίζει με εύστοχο τρόπο να μιλά στους πολίτες με ειλικρίνεια, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη όταν γίνονται λάθη και να τους παρουσιάζει τα πράγματα ως έχουν, χωρίς φιοριτούρες, όπως έπραξε από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Η «Συμφωνία Αλήθειας» που προέταξε από τα πρώτα βήματα του προς την Πρωθυπουργία φαίνεται ότι έπιασε τόπο, όχι μόνο σε όσους τον ψηφίζουν, αλλά και στην πλειοψηφία όσων δηλώνουν άλλες κομματικές προτιμήσεις. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητα μία κατάκτηση για έναν νέο Πρωθυπουργό, μία ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον.

Αν συνεχίσει απαρέγκλιτα σ΄ αυτό το μονοπάτι, θα έχει σίγουρα μια δεύτερη ευκαιρία από τους πολίτες. Ο χρόνος θα δείξει…

 

Share.

Comments are closed.