Η πολιτιστική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ

0

Εκτός της πανδημίας-ενδημίας Covid-19 η Κυβέρνηση της ελληνοπρέπειας και της κοινωνικής πολιτικής έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους απαρουσίαστους συριζαίους οι οποίοι χαρακτηρίζονται από δογματισμό, έλλειψη λογικής και δημοκρατικού ήθους.

Του Βασιλείου-Γεωργίου Γρηγ. Παπαδάκη

Για την υποκρισία γίνεται εκτενής αναφορά στο βιβλίο «Ηθική», 1946, του Ευάγγελου Παπανούτσου (1900-1982). Η υποκρισία (δολιότητα, επίπλαστος τρόπος), είναι μία ψεύτικη συμπεριφορά, μία παραπλανητική διάθεση απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Όσα φανερώνει ο άνθρωπος μπορεί να είναι αληθινή απεικόνιση των βιωμάτων του αλλά και ψεύτικη, απατηλή, δημιούργημα υποκρισίας και προσποιήσεως.

Ο υποκρινόμενος εμφανίζει προς τα έξω μία βιτρίνα όπου εκθέτει σκέψεις τις οποίες δεν πραγματοποιεί και αισθήματα που δεν αισθάνεται. Η αυτογνωσία, παιδεία, μόρφωση είναι τα αντίδοτα για την αποβολή της υποκρισίας.

Οι πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις τις οποίες βιώνει η πατρίδα δεν φαίνεται να αγγίζουν τον ντιλετάντη-αρχηγίσκο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον έντυπο τύπο και τις εμφανίσεις στα δημόσια - ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα διαπιστώνονται οι λοξοδρομίες, αντινομίες, η πολιτική ένδεια και αμυησία του χιμαιρικού πολιτικού.

Με δογματικές αγκυλώσεις, δεν χαμπαρίζει ούτε τις προκλήσεις των καιρών ούτε τα διδάγματα των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Δεν σκοτίζεται για την ελληνομάθεια – αριστεία και την ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης. Εργολάβος γαρ.

Οι σολοικιστικές ρήσεις πρώην καθηγητού-υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και αριστερόστροφης καθηγήτριας, όπως «η αριστεία είναι ρετσινιά», «η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι νεκρή», μόνο χλευασμό και αποστροφή προκαλούν.

Όσο πιο ψηλά στρέφεται ο πολιτισμός, αποτέλεσμα παιδείας και πνευματικής καλλιέργειας, τόσο πιο ελεύθερος γίνεται ο άνθρωπος.

Το φως του κλασσικού πολιτισμού εξακολουθεί ν’ ακτινοβολεί από την Ελλάδα σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου. Επιτακτική ανάγκη η διάσωση της αρχαίας και νεοελληνικής γλώσσας, της θρησκείας και των παραδόσεων για να μην επέλθει ο δολισμός της ταυτότητας μας.

Εν επιλόγω

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει παγκόσμιο κέντρο κλασσικής παιδείας. (αρχαία ελληνικά και λατινικά).

Share.

Comments are closed.