Η στρατηγική Μητσοτάκη και οι παράγοντες που θα κρίνουν την αυτοδυναμία

0

Βήμα βήμα ξεδιπλώνει το σχέδιο του με στόχο την απόλυτη κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την επίτευξη της αυτοδυναμίας στις επόμενες εθνικές εκλογές που θα του εξασφαλίσει μια δεύτερη συνεχόμενη τετραετία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, τα κυβερνητικά στελέχη έδωσαν ένα σαφές στίγμα για τις άμεσες προτεραιότητες του 2022, οι οποίες εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλάνο του Μεγάρου Μαξίμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας, το άνοιγμα σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες και την υλοποίηση βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι θετικοί οικονομικοί δείκτες καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς ανοίγουν το δρόμο για τη συνέχιση της πολιτικής μείωσης των φόρων, που συνιστά κεντρική πολιτική επιλογή του Πρωθυπουργού, με ταυτόχρονη αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, εξέλιξη απαραίτητη προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό αντίβαρο απέναντι στο κύμα ακρίβειας που καταγράφεται στην αγορά λόγω και των διεθνών εξελίξεων.

Το πρωθυπουργικό γραφείο ρίχνει επίσης το βάρος στην προσέλκυση και άλλων εμβληματικών επενδύσεων, με πρωταγωνιστές αναγνωρισμένους επιχειρηματικούς κολοσσούς, προκειμένου αφενός να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δείκτες ανάπτυξης, αφετέρου να ανοίξει το δρόμο για πολλές νέες θέσεις εργασίας για τους νέους.

Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα των δημοσίων έργων που κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα χτίζει ισχυρές βάσεις για την λεγόμενη περιφερειακή ανάπτυξη και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για περισσότερες ευκαιρίες στην ξεχασμένη Ελλάδα.

Η επίτευξη της αυτοδυναμίας στις επόμενες εθνικές εκλογές συνιστά μια δύσκολη εξίσωση για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία ωστόσο πιστεύει στις δυνάμεις της και μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων με εθνικό πρόσημο, καλλιεργεί το έδαφος για μια νέα μεγάλη νίκη που θα την απαλλάξει από την υποχρέωση των διαπραγματεύσεων με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Share.

Comments are closed.