Ημέρες Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει η WIND και συνεισφέρει στα αποθέματα αίματος της χώρας

0

Αθήνα, 23Φεβρουαρίου 2021. Ημέρες Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει για 19η χρονιάη WINDστηρίζοντας έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Μέσα από την Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργήσει η εταιρεία συμβάλλειστην αντιμετώπιση της μείωσης των αποθεμάτων αίματος της χώρας,που τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις.

Στόχος αυτή τη φορά είναι, από την ποσότητα που θα συλλεχθεί, να προσφερθούν πάνω από 30 φιάλες αίμα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Οι εργαζόμενοι εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίνονται στην πρόσκληση και ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίαςσυμμετέχουν στη διαχρονική αυτή πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να στηρίξει τους συνάνθρωπους μας.

Η τράπεζα Αίματος Εργαζομένων της WIND δημιουργήθηκε το 2002απαριθμώντας μέχρι σήμερα 38 εθελοντικές αιμοδοσίες και1.394αιμοδότες εργαζόμενους. Αποτελεί μιαεθελοντική πρωτοβουλία  και υλοποιείται 2 φορές τον χρόνο. Τα τελευταία δύο έτη κάλυψετις ανάγκες σε αίμα 64 συνανθρώπων μας με 90 μονάδες αίματος. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο της να ενθαρρύνει και να στηρίξει την αιμοδοσία προωθώντας την ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προσφοράς και του εθελοντισμού.

«Συμμετοχή στις ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας της WIND σημαίνει προσφέρω απλόχερα. Είναι πραγματικά συγκινητική η συμβολή των συναδέλφων καθ’ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας. Τα χαμόγελά τους, ακόμα και πίσω από τις μάσκες τους, είναι η απόδειξη ότι ο εθελοντισμός είναι ένα στοιχείο βαθιά ριζωμένο στο DNA της WIND.», δήλωσε ο Γεράσιμος Καρμίρης, Ανώτερος Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού.

Share.

Comments are closed.