• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Ινδία: Γιατί οι πολυεθνικές αλκοόλ της ζητούν 466 εκατομμύρια δολάρια
Πλανήτης

Ινδία: Γιατί οι πολυεθνικές αλκοόλ της ζητούν 466 εκατομμύρια δολάρια

11 Ιανουαρίου, 2025Updated:11 Ιανουαρίου, 2025Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Απλήρωτες οφειλές ύψους περίπου 466 εκατ. δολαρίων από την Ινδία και το κρατίδιο Τελανγκάνα, φέρονται να διεκδικούν εταιρείες αλκοολούχων ποτών και μπίρας με υπερεθνική δράση, όπως η Diageo, η Pernod Ricard και η Carlsberg, ύστερα και από την απόφαση της Heineken να αναστείλει τις προμήθειες αυτή την εβδομάδα σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα δεδομένα της αγοράς.

Η Ινδία είναι η όγδοη μεγαλύτερη αγορά αλκοόλ στον κόσμο σε όγκο, με ετήσια έσοδα που η Euromonitor εκτιμούσε πέρυσι σε 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα κρατίδιά της ρυθμίζουν μεμονωμένα την τιμολόγηση των αλκοολούχων προϊόντων, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στα έσοδά τους.

Η United Breweries της Heineken ωστόσο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα σταματήσει τις προμήθειες στη νότια Τελανγκάνα, την περιοχή με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις μπίρας στην Ινδία, λόγω των καθυστερημένων πληρωμών και της έλλειψης κυβερνητικής έγκρισης για υψηλότερες τιμές από το οικονομικό έτος 2019/20, γεγονός που έπληξε τα οικονομικά της.

Το κρατίδιο Τελανγκάνα στην Ινδία, αντιπροσωπεύει περίπου το 15% έως 20% των ετήσιων πωλήσεων της United Breweries, η οποία ανήκει στη Heineken, βάσει όγκου.

Ταυτόχρονα, η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία ερευνά ξεχωριστά τις κατηγορίες για συμπαιγνία της Anheuser-Busch InBev και της γαλλικής Pernod για την ενίσχυση του μεριδίου αγοράς, έχοντας πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία τους τον Δεκέμβριο. Και οι δύο συνεργάζονται με τις ινδικές αρχές.

Πολλά μέρη, όπως η Τελανγκάνα, απαιτούν από τις εταιρείες οινοπνευματωδών ποτών να προμηθεύουν μόνο τις κρατικές αποθήκες, οι οποίες στη συνέχεια πωλούν στους λιανοπωλητές, αναγκάζοντας τις εταιρείες να βασίζονται στις κρατικές κυβερνήσεις για την πληρωμή.

Σύμφωνα με το Reuters, η Τελανγκάνα χρωστάει συνολικά απλήρωτες οφειλές ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων ρουπιών (466 εκατομμύρια δολάρια) σε εταιρείες ουίσκι και μπίρας. Αργά την Τετάρτη, ο υπουργός της Τελανγκάνα Jupally Krishna Rao δήλωσε ότι η United Breweries, η οποία κατέχει το 70% της αγοράς στο συγκεκριμένο κρατίδιο, είχε αναστείλει τις προμήθειες ως «τακτική» για να πιέσει για αυξήσεις τιμών, οι οποίες τείνουν να αμβλύνουν τη ζήτηση των καταναλωτών.

Ο Rao δήλωσε ότι η πολιτεία χρωστάει στην United Breweries 77 εκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν έδωσε ακριβείς λόγους για την καθυστέρηση. Δεν αποκάλυψε τις εκκρεμείς οφειλές προς τους ομολόγους της, αλλά πηγές ανέφεραν ότι στην Carlsberg οφείλει σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εκκρεμότητες για την AB InBev ανέρχονται σε 17 εκατομμύρια δολάρια.

αλκοόλ Ινδία
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΠώς η Ελλάδα κατάφερε να ακυρώσει το ευρωπαϊκό εμπορικό σήμα «Turkaegean»
Next Article ΙΟΒΕ: Το οικονομικό κλίμα ανήλθε πέρυσι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008

Related Posts

Ινδία: Απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα πλήττουν επιχειρηματικούς κολοσσούς

30 Ιουνίου, 2025

ΙΑΕΑ: Το Ιράν μπορεί να παράγει εμπλουτισμένο ουράνιο άμεσα

30 Ιουνίου, 2025

Τι ετοιμάζει η Σίλικον Βάλεϊ μετά το AI: Αυτός είναι ο τεχνολογικός στόχος της επόμενης δεκαετίας

30 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.