Ιταλικά ΜΜΕ: Σε χρήση ξανά το εμβόλιο AstraZeneca μόλις το επιτρέψει ο EMA

0

«Όλα δείχνουν ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα δώσει το ‘ελεύθερο’ για την εκ νέου χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca», μετέδωσε απόψε (17/3/2021) το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5 του ομίλου Μπερλουσκόνι στην Ιταλία.

Πρόσθεσε δε ότι Ιταλία και Γαλλία θα συνεχίσουν με αυξημένο ρυθμό τους εμβολιασμούς μόλις δοθεί ξανά το πιθανό «πράσινο φως». Μάλιστα, στην Ιταλία τα εμβόλια αναμένεται ότι σύντομα θα χορηγούνται στα φαρμακεία, αλλά και σε μεγάλες πισίνες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Την ίδια στιγμή, ιταλική φαρμακοβιομηχανία υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία Johnson & Johnson, η οποία επιτρέπει την παραγωγή του εμβολίου της. Το γεγονός αυτό ενισχύσει την αισιοδοξία της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι ότι θα έχει καταφέρει να εμβολιάσει το 80% των Ιταλών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Εξάλλου, την Πέμπτη η χώρα θα τιμήσει με ειδική ημέρα μνήμης τα θύματα του κορωνοϊού. Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μπέργκαμο, πόλη-σύμβολο που βυθίστηκε σε βαρύτατο πένθος κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ο Ντράγκι θα επισκεφθεί το νεκροταφείο της πόλης και θα παραστεί σε ειδική τελετή, στο «δάσος της μνήμης», το οποίο μόλις δημιουργήθηκε στο Μπέργκαμο.

Share.

Comments are closed.