Καρλ Λάγκερφελντ: Σε δημοπρασία τα διάσημα γάντια του θρυλικού σχεδιαστή μόδας

0

Προσωπικά αντικείμενα του θρυλικού σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, μεταξύ των οποίων τα διάσημα δερμάτινα γάντια του με κομμένα δάκτυλα, βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s αυτήν την εβδομάδα.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος απεβίωσε το 2019, αποτέλεσε είδωλο της βιομηχανίας της μόδας χάρη στο ιδιαίτερα χαρακτηριστικό προσωπικό στυλ του, στο οποίο ξεχώριζαν μεταξύ άλλων οι συλλογές γαντιών του, τα γυαλιά του και η αλογοουρά του.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που βγαίνουν στο «σφυρί», σε μια σειρά δημοπρασιών που ξεκινούν αυτές τις μέρες στο Μονακό, είναι και τα μαξιλάρια, πάνω στα οποία καθόταν η διάσημη γάτα του Καρλ Λάγκερφελντ, Σουπέτ.

Η συλλογή περιλαμβάνει ακόμη αντικείμενα από την προσωπική γκαρνταρόμπα του σχεδιαστή, καθώς και έπιπλα, αξεσουάρ και έργα τέχνης που διακοσμούσαν τα σπίτια του. Επίσης, περίτεχνα μπαούλα και βαλίτσες που ο Λάγκερφελντ έπαιρνε μαζί του όταν ταξίδευε, τρεις Rolls-Royce και ένα ζευγάρι βαράκια συμπεριλαμβάνονται στη συλλογή προς πώληση.

Προσφορές αναμένονται για ένα μοντέλο της Σουπέτ, με εκτιμώμενη τιμή μεταξύ 5.000 – 7.000 ευρώ και ένα αγαλματίδιο του Λάγκερφελντ από PVC, με την τιμή του να υπολογίζεται μεταξύ 200 – 300 ευρώ.

«Αυτή η συλλογή είναι εμβληματική σε ό,τι αφορά το γούστο του Καρλ Λάγκερφελντ», δήλωσε στο Reuters ο Πιερ Μοτ, αντιπρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s στη Γαλλία. «Δίνει μια αίσθηση των αισθητικών επιλογών του, της προσωπικότητάς του, του τι άνθρωπος ήταν και της προσωπικής του ζωής που ήταν κρυμμένα πίσω από το πρόσωπο που όλοι γνωρίζουμε, εκείνη ενός σπουδαίου σχεδιαστή».

Μετά το Μονακό, στις 3 – 5 Δεκεμβρίου 2021, η δημοπρασία θα μεταφερθεί στο Παρίσι και στις αρχές του 2022 στην Κολωνία.

Share.

Comments are closed.