Κεραμέως: Δεν θα ανοίξουν πριν το Πάσχα Δημοτικά και Γυμνάσια

0

Δεν θα ανοίξουν πριν από το Πάσχα οι υπόλοιπες βαθμίδες της Εκπαίδευσης, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός ανέφερε ότι η αρχή έγινε με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων, αλλά στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες να γίνεται βήμα - βήμα.

Χθες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έδωσε το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, με μέτρα και υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η υπουργός Παιδείας είχε καταθέσει πλήρες σχέδιο για την ομαλή, απρόσκοπτη και ασφαλή επάνοδο των μαθητών στις φυσικές τους τάξεις, με προτεραιότητα την Γ’ λυκείου, λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η απόφαση της επιτροπής ελήφθη κατά πλειοψηφία με ψήφους 18 έναντι 9 καθώς ορισμένα μέλη της εξέφρασαν επιφυλάξεις για το άνοιγμα σχολικών μονάδων παράλληλα με το λιανεμπόριο και την ανησυχία τους για την αύξηση της κινητικότητας και τον κατά συνέπεια κίνδυνο περαιτέρω διάδοσης του ιού.

Ένας από αυτούς που μειοψήφησαν ήταν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει μία τέτοια απόφαση, καθώς και για το γεγονός της αυξανόμενης πίεσης στο σύστημα υγείας.

Share.

Comments are closed.