Κικίλιας: «Μέχρι τον Αύγουστο προθεσμία στους υγειονομικούς για να εμβολιαστούν»

0

Στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών, που τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Alpha, τόνισε ότι η πολιτεία θα πάρει τα μέτρα που έχει ανακοινώσει για τους υγειονομικούς που θα μείνουν ανεμβολίαστοι μέχρι το τέλος Αυγούστου, τονίζοντας ότι είναι βαθιά πεπεισμένος ότι οι υγειονομικοί θα σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Ερωτηθείς για το τέταρτο κύμα και την λειτουργία των νοσοκομείων ο υπουργός Yγείας είπε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Υπάρχει μια αργή, μικρή αύξηση στις νοσηλείες λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες κάτι το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται προβληματίζει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος για μία ακόμη φορά τόνισε πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι και δυστυχώς μεταφέρουν τον ιό στους μεγαλύτερους, στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

«Την ελευθερία την στερεί ο ιός, άρα πάμε κόντρα στον ιό και όχι στον εμβολιασμό», επεσήμανε αναφερόμενος στους νέους, ενώ για μία ακόμη φορά έκανε έκκληση να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 600.000 ραντεβού για εμβολιασμό και το ένα τρίτο από αυτά αφορά σε νέους.

Share.

Comments are closed.