Κομισιόν: «Ναι» στη συγχώνευση των 38 δισ. δολαρίων για Fiat και Peugeot

0

Την έγκριση των ευρωπαϊκών Αρχών για τη συμφωνία συγχώνευσης των δραστηριοτήτων της Fiat και της Peugeot έλαβαν σήμερα (21/12) οι Fiat Chrysler και PSA, μητρική της Peugeot.

Όπως αναφέρει το Reuters, με το νέο deal 38 δισ. δολαρίων δημιουργείται η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ενώ παράλληλα η PSA θα αυξήσει την παραγωγή βαν της Toyota, ώστε να κατευναστούν οι ανησυχίες σχετικά με τον ανταγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2012 και πως η PSA κατασκευάζει βαν της Toyota σε εργοστάσιό της στη βόρεια Γαλλία.

«Η πρόσβαση σε μια ανταγωνιστική αγορά για τα μικρά εμπορικά βαν είναι σημαντική για πολλούς αυτοαπασχολούμενους, καθώς και για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαγκρέτε Βεστάγκερ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Fiat και PSA θα επιτρέπουν επίσης στους ανταγωνιστές τους να έχουν πρόσβαση στα δίκτυα επισκευής και συντήρησης που τους ανήκουν, προκειμένου όσοι μπαίνουν στην αγορά να μπορέσουν να επεκταθούν.

Η νέα οντότητα που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα ονομάζεται Stellantis και θα απαρτίζεται από τις Fiat, Jeep, Dodge, Ram και Maserati, καθώς επίσης τις Peugeot, Opel και DS.

Share.

Comments are closed.