Κορωνοϊός: Έρχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη στήριξη ασθενών

0

Πλατφόρμα για τη στήριξη ασθενών που νοσούν με κορωνοϊό θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες. Οι πολίτες θα μπορούν να βρουν στην πλατφόρμα πνευμονολόγους, παθολόγους, παιδιάτρους, δηλαδή γιατρούς που ασχολούνται με τον κορωνοϊό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσέλευση στα επείγοντα των νοσοκομείων είναι πάρα πολύ μεγάλη με εκατοντάδες ασθενείς να συνωστίζονται και τουλάχιστον 1 στους 10 να χρειάζονται νοσηλεία.

Έτσι για την αξιολόγηση της κατάστασης όσων νοσούν, αλλά δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα ούτε και ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, ένα δίκτυο γιατρών που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας θα είναι στη διάθεση των πολιτών ώστε να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ακόμη και με βιντεοκλήση.

Υπάρχει επικαιροποιημένος αλγόριθμος και οδηγίες στους γιατρούς από την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων για το ποια φάρμακα μπορούν να χορηγούν και ποια όχι σε ασθενείς που είναι εκτός νοσοκομείου και βρίσκονται σε κατ’ οίκον νοσηλεία ώστε να έχουν την ανάλογη στήριξη.

Ακόμα, θα υπάρχει και Επιτροπή γιατρών από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στην οποία θα απευθύνονται οι ιδιώτες γιατροί όταν ένα περιστατικό τούς προβληματίζει ιδιαίτερα σε σχέση με τα υποκείμενα νοσήματα.

Share.

Comments are closed.