Κορωνοϊός: Κατά 90% μειώνει το χάπι Paxlovid τον κίνδυνο νοσηλείας - Πότε θα διανεμηθούν

0

Με την παραλλαγή Όμικρον να κυριαρχεί πλέον σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας «έκρηξη» κρουσμάτων σε καθημερινή βάση σε πολλές χώρες, έρχονται ευτυχώς καλά νέα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, με μία ελπιδοφόρα ανάρτηση στο Twitter, ενημέρωσε πως το αντιικό φάρμακο Paxlovid για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα διατεθεί σε εκατομμύριας δόσεις στις ΗΠΑ μέχρι τον Οκτώβριο.

«Με τη παραλλαγή Όμικρον να εξαπλώνεται ταχύτατα, έχει σημασία να υπάρχει πρόσβαση σε θεραπεία, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά θετικοί στον κορωνοϊό», τόνισε ο Μπουρλά.

Και προσέθεσε: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι το φάρμακο Paxlovid μειώνει σημαντικά νοσηλείες και θανάτους, προστατεύοντας από την Όμικρον, οπότε πιστεύουμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με την αμερικανική κυβέρνηση, ώστε ο κόσμος να μπορεί να λάβει μια θεραπεία που θα παίξει ρόλο καταλύτη στην αντιμετώπιση της νόσου», ανέφερε ο CEO της Pfizer.

Με βάση επίσημα στοιχεία, το χάπι της Pfizer, Paxlovid, έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όταν λαμβάνεται στα πρώτα στάδια της νόσου, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA), συνιστώντας τη χρήση του σκευάσματος εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Share.

Comments are closed.