Τα άμεσα σχέδια Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από την πανδημία

0

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες που προκαλεί στον κρατικό μηχανισμό η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται συσκέψεις στα συναρμόδια υπουργεία, ώστε με τα κατάλληλα μέτρα να βρεθούν λύσεις όπως στα νοσοκομεία (ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού βρίσκεται εκτός υπηρεσίας λόγω νόσησης), στις δημόσιες υπηρεσίες (παρατηρούνται αρρυθμίες για τον ίδιο ακριβώς λόγο), αλλά και στα μέσα μεταφοράς, όπου η κατάσταση κυρίως στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο παραμένει προβληματική.

Η τηλεργασία δημιουργεί πέρα από κάθε αμφιβολία αφενός συνθήκες ασφάλειας για τους εργαζομένους που δεν μετακινούνται, αφετέρου περιορίζει δραστικά τη μετάδοση στους χώρους εργασίας. Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις για την επέκταση του μέτρου σε μεγαλύτερα ποσοστά, ενώ αρκετές εταιρίες στον ιδιωτικό τομέα προκρίνουν τον επίμαχο τρόπο συνεργασίας για το μέλλον, προκειμένου να μειώσουν τις ανελαστικές δαπάνες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πανδημία αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα γύρω από τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία και αυτό έρχεται να επηρεάσει τις κρατικές δομές, οι οποίες καλούνται πλέον μέσα από την ολιστική ψηφιοποίηση των υπηρεσιών να αλλάξουν την καθημερινότητα του πολίτη προς το καλύτερο, χωρίς να επηρεάζονται οι διαδικασίες από εξωγενείς παράγοντες όπως η πανδημία.

Ταυτόχρονα, η κατευθυντήρια "γραμμή" της Κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων με ενισχυμένο πρωτόκολλο και με την ενθάρρυνση για αύξηση της συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Share.

Comments are closed.