Κορωνοϊός: Τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα επτά εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

0

Την ώρα που στην Ελλάδα το σύστημα υγείας δέχεται πιέσεις λόγω των αυξημένων εισαγωγών σε απλές κλίνες και ΜΕΘ ένα θετικό νέο έρχεται στο μέτωπο του εμβολίου.

Πιο συγκεκριμένα, στη χώρα μας αναμένεται να έχουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων για τον κορωνοϊό τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Alpha πρόκειται για επτά εκατομμύρια δόσεις που καλύπτουν 3,5 εκατομμύρια πολίτες από το εμβόλιο που προέκυψε από τη συνεργασία της AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Δεύτερη μεγάλη παρτίδα αναμένεται τον Απρίλιο του 2021 και αφορά το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson. Θα έχει προηγηθεί τον Ιανουάριο του 2021 η παραλαβή μεγάλης παρτίδας που έρχεται από τη συμφωνία της ΕΕ με την Pfizer.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εμβολιασμός θα γίνεται σε δύο φάσεις. Όλα αυτά τα εμβόλια είναι στην τρίτη φάση, γίνονται κλινικές δοκιμές αμέσως μετά θα συσκευαστούν και θα αποσταλούν στα νοσοκομεία.

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός

Ο εμβολιασμός, όπως προαναφέρθηκε θα γίνει σε δύο φάσεις και προτεραιότητα θα δοθεί αφενός σε γιατρούς και νοσηλευτές που σηκώνουν το βάρος της αντιμετώπισης του κορωνοϊού και στη συνέχεια στις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει μία σειρά αντίστροφη ηλικιακά (θα ξεκινήσουμε από γηραιότερους προς τους νεότερους).

Share.

Comments are closed.