Κυβέρνηση: Πρόσω ολοταχώς για μια ανθεκτική επόμενη μέρα, σε εγρήγορση για την πανδημία

0

Ένα στοχευμένο στρατηγικό πλάνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα πιο ανθεκτικό 2022 υλοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου, βάζοντας προς το παρόν στην άκρη τα διάφορα σενάρια για ένα νέο λοκ ντάουν.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο δίνει το μεγάλο βάρος σε τρεις άξονες με σαφή πολιτική στόχευση στις επόμενες εθνικές εκλογές: Πρώτον, δίνει έμφαση στην πραγματική οικονομία και τις προοπτικές της για την επόμενη μέρα, αλλά και τον τομέα των επενδύσεων που αποτελεί το διαβατήριο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και η θετικά πορεία και των άλλων οικονομικών δεικτών στο τέλος του έτους θα ανοίξουν το δρόμο για νέες δράσεις στην κατεύθυνση της μείωσης των φόρων και της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος, όπως επανειλημμένως έχει υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα περιθώρια για την ενίσχυση του λεγόμενου κοινωνικού κράτους και τη στήριξη των μη προνομιούχων, προωθώντας ρηξικέλευθες πολιτικές για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ταυτόχρονα, η νεολαία αποτελεί μια δεξαμενή ψηφοφόρων, στην οποία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της η κυβερνητική παράταξη, ενώ η επιλογή του Παύλου Μαρινάκη για τη θέση του νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας συνιστά ένα ισχυρό σήμα προς τη νέα γενιά με στόχο την προσέλκυση της στον πολιτικό χώρο της ευρύτερης κεντροδεξιάς.

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου επιταχύνει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του απέναντι στην κοινωνία, οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας προκαλούν ανησυχία αλλά όχι φόβο. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να απορρίπτουν το ενδεχόμενο λοκ ντάουν, ενώ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία από την αύξηση των συμμετεχόντων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα τόσο για την πρώτη, όσο και για την τρίτη δόση.

Ωστόσο, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία των "σκληρών" δεικτών, αλλά και από την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Όμικρον.

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.