LEROY MERLIN: Βράβευση για την εταιρική υπευθυνότητα

0

Η έμπρακτη δέσμευση της LEROY MERLIN όσον αφορά στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης διακρίθηκε βάσει της αξιολόγησης CRI PASS του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI) η οποία επιβραβεύει τις εταιρείες που κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό επιχειρείν μέσω της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης  που εντάσσονται στην επιχειρηματική στρατηγική.

Τα τελευταία χρόνια η LEROY MERLIN υλοποιεί ένα ευρύ πλαίσιο ενεργειών με έμφαση την υποστήριξη της κοινωνίας. Οι ενέργειες αυτές έχουν τη μορφή συνεργειών με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες συλλογικές οντότητες και αφορούν στο παιδί, την κοινωνία, την υγεία και το περιβάλλον. Συμπληρωματικά, αντιλαμβανόμενη τις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας λόγω της πανδημίας, η LEROY MERLIN δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον στηρίζοντας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο CR Index αποτελεί  τον πρώτο ESG Δείκτη στην Ελλάδα, καθώς αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά, βάσει 100 διεθνών κριτηρίων, που σήμερα είναι προαπαιτούμενα στους σημαντικότερους ESG δείκτες και πρότυπα. Ο Δείκτης CR Index είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.

Τη φετινή εκδήλωση προλόγισαν η κυρία Νιόβη Ρίγκου, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών και η κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Brand Communication Business Leader της LEROY MERLIN Ελλάδας Άσπα Νικολοπούλου δήλωσε: «Η διάκριση της LEROY MERLIN με το CRI Pass μας δίνει μεγάλη χαρά και κίνητρο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την εταιρική κοινωνική μας ευθύνη η οποία αποτελεί για εμάς μονόδρομο με σκοπό την αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων του ταλανίζουν την κοινωνία μας. Η δέσμευσή μας για τη δημιουργία και λειτουργία μίας επιχείρησης θετικού αντίκτυπου σε οικονομικό, ανθρώπινο και περιβαλλοντικό επίπεδο γίνεται όλο και πιο δυνατή, ειδικά στις συνθήκες που όλοι μας αντιμετωπίζουμε σήμερα»

Η LEROY MERLIN προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την ανακαίνιση, την ανανέωση, την επισκευή, τη διακόσμηση και τη διαρρύθμιση της κατοικίας. Μέσω των εξειδικευμένων καταστημάτων της και του eshop της, παρέχει μεγάλη γκάμα ερασιτεχνικών ή επαγγελματικών λύσεων που καλύπτουν οικοδομικές, μονωτικές, επισκευαστικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, φωτισμό, ασφάλεια, διακόσμηση, θέρμανση, κηπουρική, projects ανακαίνισης μπάνιου, δαπέδων και κουζίνας και πολλές ακόμη λύσεις εξυπηρετώντας όλους όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν μια ομορφότερη και πιο άνετη κατοικία.

Χάρη στην ευρεία γκάμα προϊόντων, στις ανταγωνιστικές τιμές, στην τεχνογνωσία της και στις εξειδικευμένες γνώσεις των ανθρώπων της, προσφέρει πάντα ολοκληρωμένες λύσεις από την επιλογή των προϊόντων ως και στην εγκατάστασή τους, ενώ έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του ειδικού στην ανακαίνιση και βελτίωση της κατοικίας, φιλοξενώντας κάτω από την ίδια στέγη 14 διαφορετικά τμήματα. Η LEROY MERLIN δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2005 και είναι μέλος ενός τεράστιου δικτύου 26 επιχειρήσεων με  900 σημεία πώλησης σε 13 χώρες του γαλλικού Ομίλου Adeο που κατέχει την 1η θέση στην Ευρώπη και την 3η παγκοσμίως στην αγορά της βελτίωσης της κατοικίας».

Share.

Comments are closed.