Λίστα Forbes: Ποιοι αστέρες του TikTok έγιναν (πολύ) πλουσιότεροι το 2021

0

Οι κορυφαίοι influencer της πλατφόρμας TikTok είδαν το εισόδημά τους να εκτοξεύεται μέσα στο 2021 και να γίνονται ακόμη πιο πλούσιοι, καθώς η συμμετοχή τους σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και διαφημιστικές καμπάνιες, συνέβαλαν κατά πολύ σε αυτό. Συνολικά, τα πιο ακριβοπληρωμένα αστέρια του TikTok, παρουσίασαν μια αύξηση 200% σε σχέση με το 2020, κερδίζοντας 55,5 εκατ. δολάρια το 2021.

Και ενώ οι αστέρες του TikTok έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε δραστηριότητες πέρα από τη διάσημη πλατφόρμα εξακολουθούν να κερδίζουν πολλά από τα χρήματά τους, συνήθως 30% έως 50%, από χορηγούμενο περιεχόμενο, όπου μια εταιρεία πληρώνει για μια ανάρτηση που διαφημίζει τα προϊόντα της στον λογαριασμό ενός ινφλουένσερ.

Καθώς λοιπόν το TikTok μετρά πάνω από 1 δισ. χρήστες παγκοσμίως, επιχειρήσεις όπως η Amazon, η Louis Vuitton και η McDonald’s έχουν πληρώσει για αυτού του είδους τις διαφημίσεις.

Ενδεικτικά, οι αστέρες του TikTok μπορούν να χρεώσουν έως και μισό εκατομμύριο δολάρια για μια ανάρτηση, αν και οι περισσότεροι κερδίζουν κατά μέσο όρο από 100.000 έως 250.00 δολάρια ανά ανάρτηση, υπερδιπλασιάζοντας έτσι, το κασέ τους από το 2020.

Οι TikTokers κατανοούν το κοινό που θέλουν να προσεγγίσουν αυτοί οι διαφημιστές, επειδή οι ίδιοι είναι περίπου στην ίδια ηλικία. Όλοι αυτοί οι κορυφαίοι είναι κάτω των 25 ετών.

Αναλυτικά η λίστα Forbes

  • Τσάρλι Ντ’ Αμέλιο, 133 εκατ. followers, κέρδη 17,5 εκατ. δολάρια
  • Ντίξι Ντ’ Αμέλιο, 57 εκατ.followers, κέρδη 10 εκατ. δολάρια
  • Άντισον Ρέι, 86 εκατ.followers, κέρδη 8,5 εκατ. δολάρια
  • Μπέλα Ποάρτς, 87 εκατ.followers, κέρδη 5 εκατ. δολάρια και στην ίδια θέση ο Τζος Ριτσαρντς, 26 εκατ.followers με κέρδη επίσης 5 εκατ. δολάρια
  • Κρις Κόλινς , 42 εκατ.followers, κέρδη 4,75 εκατ. δολάρια και η Αβάνι Γρκεγκ, με 39 εκατ.followers και κέρδη 4,75 εκατ. δολάρια

Share.

Comments are closed.