Λουκέτο 15 ημερών και βαρύ πρόστιμο σε κατάστημα για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

0

Συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τους υγειονομικούς κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δείχνουν οι έλεγχοι που έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά το χρονικό διάστημα από 05-11-2021έως και 07-11-2021 (ημέρες Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ 197 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σε Αττική, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 14.000€ και αναστολή  λειτουργίας για 15 ημέρες (σε 1 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικές επιχειρήσεις για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων κατά τα οριζόμενα στην ΚΥΑ 69136/05-11-2021 (Β’ 5138) όπως ισχύει και συγκεκριμένα για μη τήρηση του επιτρεπόμενου ορίου πελατών εντός των καταστημάτων, μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων ατόμων και μη χρήση μασκών προστασίας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας και αναμένεται να είναι δεκάδες χιλιάδες σε εβδομαδιαία βάση.

 

 

Share.

Comments are closed.