Μεταναστευτικό: Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» η Κυβέρνηση

0

Αποφασισμένη να προστατέψει τα σύνορα της χώρας που αποτελούν και σύνορα της Ε.Ε εμφανίζεται η Κυβέρνηση, στη σκιά των τελευταίων δυσμενών εξελίξεων στο Αφγανιστάν και της μεγάλης ανασφάλειας που έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινή γνώμη η επικράτηση των Ταλιμπάν.

Η Ελλάδα ανέπτυξε πολύ έγκαιρα διπλωματικές κινήσεις σε ευρωπαϊκό και διμερές επίπεδο, προκειμένου να σχηματοποιηθούν κοινές δράσεις και να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων από την ευρύτερη περιοχή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτρέψει πρακτικές τύπου Σύριζα με χιλιάδες μετανάστες να λιάζονται στα νησιά και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η Κυβέρνηση θεωρεί σημαντικό να στηριχθούν από την Ε.Ε. χώρες που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν και να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη. Αντιμετωπίζει δε το ευαίσθητο αυτό θέμα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.

Εν κατακλείδι, σ’ αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία η Ελλάδα έχει εκπέμψει πολύ καθαρά μηνύματα, διαθέτει ένα ολιστικό σχέδιο, καθώς επίσης και τα απαραίτητα εργαλεία και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε. και τις χώρες της Μεσογείου ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, δίκαια και ανθρώπινα το όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί.

Share.

Comments are closed.