Μητσοτάκης σε Τζόνσον:Ασφαλής χώρα η Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες (Photos)

0

Mε τον Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της σύσκεψης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για τη θετική επιδημιολογική πορεία της χώρας που, κατά τη γνώμη του, επιτρέπει την άρση των περιορισμών, από τη βρετανική κυβέρνηση, για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να μην γίνεται διάκριση των ευρωπαϊκών χωρών από τη Βρετανία.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον ομόλογο του για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η αποκλιμάκωση, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο διάλογος και να δημιουργηθεί σταδιακά κλίμα εμπιστοσύνης.

Επίσης, υπογράμμισε ότι τα όποια επόμενα βήματα προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, μπορούν να συμφωνηθούν μόνον εντός του δεδομένου και δεσμευτικού για όλους πλαισίου των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι οποίες προβλέπουν λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ακόμα, οι δύο ηγέτες εξέτασαν την εφαρμογή της Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου Ιρλανδικού Πρωτοκόλλου καθώς και τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται για τη Συμμαχία μέσα από την Ατζέντα «ΝΑΤΟ 2030».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Μπόρις Τζόνσον για την πρόσκληση να παρευρεθεί στη Διάσκεψη Κορυφής Ηγετών, στο πλαίσιο της 26ης Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή (COP-26), τον Νοέμβριο 2021, στη Γλασκώβη, την οποία αποδέχτηκε.

Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες

Share.

Comments are closed.