Μύκονος: Τα κορωνοπάρτι μεταφέρθηκαν σε βίλες, γιοτ και σε... ιστιοπλοϊκά (βίντεο)

0

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί θυμίζει το νησί των Ανέμων, που λόγω της έξαρσης του ιού έχει θέσει σε συναγερμό την Πολιτική Προστασία.

Σε ένα ειδικό καθεστώς εισέρχεται η Μύκονος, ως τις 26 Ιουλίου, γεγονός που οξύνει τα πνεύματα, δημιουργώντας αντιδράσεις οργής από ξενοδόχους και επιχειρηματίες εστίασης και αναζήτηση - επικίνδυνων - διεξόδων από οργανωτές εκδηλώσεων.

Η δέσμη μέτρων που επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο για τις περιοχές που βρίσκονται στο όριο άρχισε να ενεργοποιείται στη Μύκονο, με τους λοιμωξιολόγους να κάνουν λόγο για 4 κρούσματα ανά 100 κατοίκους.

Παρά τον συναγερμό, όμως, τα πάρτι που ευνοούν την υπερμετάδοση του ιού συνεχίζονται σε… ιστιοπλοϊκά. Οι ξέφρενοι ρυθμοί εξακολουθούν να ηχούν με συνωστισμένους και δυνατή μουσική, σε πλεούμενο αυτή τη φορά. Το βίντεο τοy protothema.gr αφορά σε παρτι που διεξήχθη σε ιστιοπλοϊκό, το οποιο ξεκίνησε απο το λιμάνι της Μυκόνου και εφτασε στην Ρήνεια.

Σε πολλά μέρη της Μυκόνου, πάντως, το γνωστό βουητό έχει σταματήσει να ακούγεται, στη χώρα του νησιού όμως ο συνωστισμός είναι ακόμη αισθητός.

Η γεωγραφία του τουρισμού ενδεχομένως να αλλάξει, με τη Μύκονο κόκκινη στον χάρτη και τα σχέδια επιχειρηματιών του νησιού διαφοροποιημένα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Τα κρούσματα εντοπίζονται ολοένα και περισσότερο, καθώς προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, οι τουρίστες υποβάλλονται σε COVID τεστ.

Σε αυτό το σημείο ανοίγει νέα εστία συζήτησης, αφού έχει παρατηρηθεί PCR τεστ να χρεώνονται, όταν γίνονται ιδιωτικά στις βίλες, ακόμη και 150 ευρώ, ενώ κανονικά κοστίζουν 60 ευρώ. Όλα αυτά χωρίς απόδειξη.

Εκείνο που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές, είναι ότι στη Μύκονο υπάρχουν 394,71 λοιμώξεις ανά 100.000 πληθυσμό.

Share.

Comments are closed.