Νέα δημοσκόπηση: 15 μονάδες η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

0

Προβάδισμα 15 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση.

Ακόμα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών και των υπουργών.

Σύμφωνα με τις τάσεις της MRB (Xρόνος διεξαγωγής 27 Νοεμβρίου - 11 Δεκεμβρίου 2020), στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38,1 %, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος με 23,1 %. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,7 %, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜέΡΑ 25 με 3,1%, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με 1% και Χρυσή Αυγή με 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,2%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 10,1% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή» 5,1%.

 

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 59,6 % η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 16,8%.

Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 8,8 %. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 5,4 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 9,5 %.

 

 

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 39,2 % απαντά η Ν.Δ., το 29,3 % ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 19,2 % κανένα κόμμα.

 

 

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41,4 % απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 37,7 % απαντά Νέα Δημοκρατία.

 

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει το 43,6 % των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,2 %. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 22,2 %.

 

Στο γράφημα που ακολουθεί δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου».

 

Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Δεκεμβρίου 2020 της MRB η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

 

Στους πίνακες που ακολουθούν δείτε τη δημοτικότητα των υπουργών της κυβέρνησης, του Νίκο Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα, των δημάρχων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, καθώς και των Περιφερειαρχών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα 4 σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Πανδημία - Covid 19 με 47,9 %, ανεργία με 47 %, υγεία/περίθαλψη με 45, 4 %, οικονομική ανάπτυξη με 29,3 %.

 

 

Η λέξη «Φόβος» σε ποσοστό 54 % εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθούν η «Ελπίδα» με ποσοστό 37,9 %, η «Οργή» με 37,3 % και η «Ντροπή» με 28, 4 %.

 

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 63,8 % απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 9,8 % απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

 

Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 69,8 % απαντά «Πολύ κακή – κακή» και το 7,5 % απαντά «Πολύ καλή-καλή».

 

Στο ερώτημα «Θα εμβολιαστείτε αν κυκλοφορήσει εμβόλιο για την προστασία από τον covid 19», το 44,2 % απαντά «Θα πράξω ανάλογα μετά από εκτίμηση της κατάστασης που θα ισχύει τότε», το 32,7%«Θα εμβολιαστώ κανονικά για προληπτικούς λόγους», ενώ το 18,5% απαντά «Δεν θα εμβολιαστώ γιατί είμαι εναντίον των εμβολίων γενικά» και «Δεν θα εμβολιαστώ γιατί δεν φοβάμαι ότι θα αρρωστήσω/ το θεωρώ απίθανο».

 

 

 

Δείτε στους πίνακες που ακολουθούν τις απαντήσεις των πολιτών σε σχέση με τον κορωνοϊό:

 

 

Στο ερώτημα «Πόσο πιθανό θεωρείται ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», οι πολίτες με ποσοστό 54,1 % απαντούν «πολύ» και «αρκετά».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ MRB

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ - ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

 

Share.

Comments are closed.