Νέα μέτρα: Εξετάζεται κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο

0

Με την κατάσταση να μην πηγαίνει καλά, το Plan B στο κυβερνητικό επιτελείο έχει τεθεί επί τάπητος, καιρό τώρα, παρατηρώντας αντίστοιχα παραδείγματα μέτρων που λαμβάνουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία,  η Ολλανδία, το Ισραήλ κ.α.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτοί που θα την «πληρώσουν» (ξανά) είναι οι ανεμβολίαστοι που θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση μόνο στα φαρμακεία, ενώ στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτό να απαιτείται rapid test για την είσοδο τους.

Πρόσβαση φυσικά θα έχουν και στην εργασία τους, τηρώντας τα υφιστάμενα μέτρα ασφαλείας και τα διαγνωστικά τεστ.

Οριζόντια μέτρα που συζητούνται στους κόλπους της κυβέρνησης και των ειδικών και είναι πιθανό να δρομολογηθούν μέσα στην εβδομάδα είναι:

β) Κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο.

γ) Υποχρεωτικότητα για την 3η δόση στους συμπολίτες μας άνω των 65 ετών, καθώς θεωρούνται ευάλωτες ηλικιακές ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το Σάββατο στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων επανήλθε ο κανόνας για 1 πελάτη ανά 9 τ.μ. Δηλαδή λιγότεροι καταναλωτές στο εσωτερικό για αποφυγή του συνωστισμού.

Ανάλογα μέτρα, δηλαδή μικρότερη πληρότητα – περίπου στο 80 αντί για το 100% – τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων και για την εστίαση και τη διασκέδαση (μπαρ – εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα), ωστόσο η συζήτηση δεν προχωρά σε αυτή τη χρονική στιγμή. Κι αυτό, γιατί εκτιμάται ότι σε αυτούς τους χώρους, με τους ελέγχους που έχουν αυξηθεί, η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες, και δεν απαιτούνται νέοι περιορισμοί που θα προκαλούσαν νέα οικονομική “αιμορραγία” στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας.

Αν μέχρι την Τρίτη το βράδυ δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή, την Τετάρτη αναμένεται να φύγουν τα φύλλα πορείας για επιστράτευση τους.

Όσο για την τηλεργασία, πληροφορίες λένε ότι προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαίο να επανέλθει. Το Μαξίμου δεν δηλώνει αρνητικό σε αυτό το μέτρο, προς το παρόν όμως τηρείται μία στάση αναμονής.

Share.

Comments are closed.