Ο Αλέξης μοιράζει «πέτσινα» μετάλλια

0

Διαβάζοντας και ακούγοντας τις μεγαλοφυείς και ιδιοφυείς ιδέες, οι οποίες εκπορεύονται από το πλέον παραγωγικό μυαλό που διαθέτει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, ειλικρινά συνεγείρομαι και αποκαλύπτομαι μπροστά στην ευρηματικότητα του ανδρός.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Το προοίμιον αυτό αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, που για άλλη μια φορά συνετάραξε τον ανέμελο αβδηριτισμό των νεοελλήνων, με τις προτάσεις που κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο, οι οποίες εάν εφαρμοστούν- και μάλιστα τάχιστα- τότε είναι βέβαιον ότι θα αλλάξουν νοοτροπίες, αντιλήψεις, δοξασίες, συμπεριφορές του ελληνικού λαού.

Προχθές, πρότεινε στην κυβέρνηση, η προσεχής Δευτέρα να είναι αργία για όλους, ώστε να προστατευθεί από τον καύσωνα ο ελληνικός λαός. Συμμερίζομαι την ευαισθησία του Αλέξη, ο οποίος, μάλιστα επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Αστεροσκοπείου, προκειμένου να ενημερωθεί και, μάλιστα, συνέστησε στην κυβέρνηση, να ακούει τις προειδοποιήσεις των ειδικών. (Σωστή αυτή η τοποθέτηση. Όμως, έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει εναντίον των ειδικών επιστημόνων- ιατρών- οι οποίοι έχουν μιλήσει για τον κορωνοιό- όρα Τσιόδρας). Μια άλλη σημαντική παρέμβαση του Τσίπρα, ήταν εκείνη που έγινε πριν από μερικές ημέρες, όταν καταχερείασε την υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό, μετά τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Πονόψυχος από την μία πλευρά και υστερόβουλος από την άλλη, προς άγραν ψήφων, ο Αλέξης ζήτησε να περάσουν όλοι όσοι έδωσαν εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, ακόμα κι αν έγραψαν για βαθμό δύο. Πρωτοφανής πρόταση από αρχηγό κόμματος, ο οποίος- μάλιστα- διετέλεσε και Πρωθυπουργός. Είναι, όμως, πασίγνωστο, ότι πριν αναλάβει την εξουσία, το 2015, είχε τάξει στον ελληνικό λαό, λαγούς με πετραχήλια. Εν συντομία: θα καταργούσε το μνημόνιο με ένα άρθρο και έναν νόμο, αλλά και τον ΕΝΦΙΑ και τα διόδια, θα έδινε γενναίες αυξήσεις στο Δημόσιο και τους εργαζόμενους, θα έβγαιναν όλοι νωρίτερα στη σύνταξη, θα χόρευε με νταούλια τους Ευρωπαίους και γενικότερα θα υπήρχε ένα αραλίκι στον δημόσιο και ιδιωτικό βίο. Όμοιο με αυτό που συνήθισε να κάνει στην ζωή του ο Αλέξης, ο οποίος δεν εργάστηκε ούτε μια ώρα σε επιχείρηση, αφού ήταν και είναι διαπρύσιος κήρυκας της ήσσονος προσπάθειας.

Όπως, άλλωστε ο ίδιος προ ημερών από την Μύκονο είχε αποκαλύψει (πήγε να συμπαρασταθεί όχι στους ντόπιους Μυκονιάτες, αλλά σε εκείνους που λυμαίνονται το υπέροχο νησί) ότι στην μαθητική εκδρομή που είχαν πάει στην Ρόδο, πετούσαν τις καρέκλες στην πισίνα του ξενοδοχείου. Αυτή ήταν πάντοτε η ζωή του Αλέξη. Ανεμελιά και ότι «βρέξει ας κατεβάσει».

Κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Γιαννιώτη κωπηλάτη Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα, που διεξάγεται στην Ιαπωνία. Ήταν το πρώτο χρυσό για την χώρα μας στην κωπηλασία. Για να το επιτύχει, όμως, ο Στέφανος δούλεψε σκληρά, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες του Τσίπρα, που πριν από μερικούς μήνες προέτρεπαν τους νέους να κατεβαίνουν κάθε μέρα σε διαδηλώσεις (πάνω από 600), πότε για τον Κουφοντίνα και πότε για τον νόμο που έχει σχέση με την προστασία των Πανεπιστημίων.

Ευτυχώς, όμως, για τη χώρα, υπάρχουν δεκάδες Στέφανοι, που αγωνίζονται, για να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας, για να επιβεβαιωθεί το ρηθέν του μεγάλου ποιητή Νίκου Γκάτσου που είχε πει: «Η Ελλάδα πάει μπροστά από τις εξαιρέσεις της». Οι οποίοι παίρνουν χρυσά μετάλλια και όχι πέτσινα, από αυτά που μοιράζουν αφειδώς κάποιοι πολιτικάντηδες…

Share.

Comments are closed.