Ο Μητσοτάκης βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο εξωστρέφειας

0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο εξωστρέφειας του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο το άνοιγμα της χώρας σε νέες αγορές και την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Μέσα από στοχευμένες κινήσεις σε Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό, ο πρωθυπουργός δημιουργεί ένα ισχυρό αντίδοτο για τις τεκτονικές αναταράξεις που προκάλεσε η πανδημία, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει την ύφεση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες και μια ανθεκτική γέφυρα για την μετάβαση στην επόμενη μέρα.

Το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει πολλαπλή σημασία σε οικονομικό, γεωστρατηγικό και διπλωματικό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές με την ηγεσία της χώρας με κοινή στόχευση την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και τη δημιουργία μιας στρατηγικής συνεργασίας προς όφελος και των δύο πλευρών.

Η διείσδυση της Ελλάδας στον Αραβικό κόσμο είναι πλέον γεγονός και η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στον Ταγίπ Ερντογάν και στην Τουρκία που βλέπουν την ελληνική κυβέρνηση να διευρύνει την επιρροή της εκτός ορίων Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένα νέο περιβάλλον που θεωρείται πιο προνομιακό για μία μουσουλμανική χώρα όπως η Τουρκία.

Share.

Comments are closed.