Παράταση 6 μηνών για τους δασικούς χάρτες, μειώνονται στο μισό τα τέλη αντίρρησης

0

Οριζόντια παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες με μείωση των τελών στο 50%, αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και τους υφυπουργούς  υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά και Γιώργο Αμυρά.

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τόσο σε ό,τι αφορά στις οικιστικές πυκνώσεις όσο και στις εκχερσωμένες εκτάσεις.

Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ, για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση ψήφισε τον Μάιο του 2020 τον νόμο 4685/2020, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης. Μεταξύ αυτών, είναι και η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.

Share.

Comments are closed.