Περαιτέρω αύξηση πτήσεων αναμένεται τον Σεπτέμβριο

0

Τα επίπεδα του 2019 αναμένεται να προσεγγίσει ο αριθμός των πτήσεων στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την τελευταία περιοδική έκθεση του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας (Eurocontrol) που αφορά το χρονικό διάστημα των επόμενων έξι εβδομάδων, δηλαδή μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.

Η αύξηση του πτητικού έργου στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει να καταγράφεται από τα μέσα του Αυγούστου και συνάδει με τις εκτιμήσεις των παραγόντων της τουριστικής αγοράς για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου. Υπό την αίρεση όμως ότι τα δεδομένα δεν θα ανατραπούν λόγω πιθανής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ, σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο είναι οι πτήσεις να συνοδεύονται με υψηλή πληρότητα.

Ωστόσο, από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου, ο (εναέριος) χάρτης της Ελλάδας, ως προς τον ποσοστιαίο όγκο των πτήσεων, γίνεται ξανά ενιαίος, δηλαδή στο σύνολο της χώρας η κυκλοφορία των αεροσκαφών υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 90% του 2019. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η χωρητικότητα διαμορφώνεται στο 80% του 2019 μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Share.

Comments are closed.