Περισσότερες κατά 5.074 οι επιχειρήσεις που άνοιξαν σε σχέση με αυτές που έκλεισαν μέσα στο lockdown!

0

Για κάθε μία επιχείρηση που έκλεινε, άλλη... μιάμιση άνοιγε κατά το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους στην ελληνική επικράτεια, ενώ στην Αθήνα η αναλογία αυτή είναι στο 1 προς 2 αντίστοιχα.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος. Το γεγονός ότι το ισοζύγιο ίδρυσης νέων επιχειρήσεων σε σχέση με αυτές που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους το τελευταίο τρίμηνο του 2020, είναι θετικό, παρά το γεγονός των σημαντικών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην αγορά και γενικότερα στην οικονομία από την πανδημία του νέου κορονοϊού, αποτελεί μια ελπιδοφόρα εξέλιξη, η οποία ενσωματώνει τη... δίψα για επιχειρηματικότητα.

Η επιχειρηματικότητα με τη συμβολή των μέτρων της κυβέρνησης κατάφερε να ξεπεράσει σημαντικά προβλήματα με αποτέλεσμα, σε πανελλαδική κλίμακα, οι συστάσεις νέων επιχειρήσεων να φτάσουν τις 8.681 και οι διαγραφές στις 3.607 δημιουργώντας ένα θετικό ισοζύγιο 5.074 επιχειρήσεων. Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του ΓΕΜΗ για την Αττική, η εικόνα είναι παρόμοια ή και ακόμη καλύτερη, καθώς ο αριθμός των επιχειρήσεων που εγγράφτηκαν στο ΓΕΜΗ ανήλθε σε 4.282 (δ’ τρίμηνο του 2020), ενώ οι διαγραφές σε 1.534 δημιουργώντας ένα θετικό ισοζύγιο 2.748.

 

Share.

Comments are closed.