Πέτσας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Οι εκπαιδευτικοί οι επόμενοι στη σειρά

0

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το θέμα της πιθανότητας απολύσεων για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν μίλησε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι ένα προσωρινό μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθώς τη δεδομένη στιγμή είναι σημαντικό να αποφύγουμε την έξαρση της πανδημίας.

Επιπροσθέτως ο υπουργός τόνισε η αναστολή εργασίας είναι από μόνη της είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος που δεν θέλει να χάσει το εισόδημά του. Ανέφερε ακόμα ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τη διαφορά του να είσαι εμβολιασμένος, καθώς υπάρχουν και τα προνόμια.

Επίσης, σχετικά με τους επόμενους κλάδους, στους οποίους μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ο κ. Πέτσας είπε ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής. «Πιο μεγάλο θέμα είναι των εκπαιδευτικών», ανέφερε, ενώ τόνισε ότι είναι κάτι που σταθμίζεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης καθώς τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε  ότι θα πολλαπλασιαστούν οι κινητές ομάδες εμβολιασμού τις επόμενες μέρες.

Share.

Comments are closed.