Πιερρακάκης: «Εξετάζονται τεχνολογικά μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου»

0

«Το σύστημα για τους εμβολιασμούς μπορεί να αντέξει μεγάλο αριθμό ραντεβού, ήδη έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

«Είναι σε εκκρεμότητα η συζήτηση αν η βεβαίωση που λαμβάνουν όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως πιστοποιητικό εμβολιασμού», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης επεσήμανε ότι οι εμβολιασμοί είναι ταχείς στην Ελλάδα και η χώρα μας βρίσκεται ψηλά μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμα, ο υπουργός ανέφερε πως στο πρόγραμμα εμβολιασμού θα ενταχθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες και θα τρέχει παράλληλα με την ηλιακή ομάδα 70-74.

Για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη είπε πως το θέμα κακώς πολιτικοποιείται στο δημόσιο διάλογο, ενώ για τη Λίνα Μενδώνη τόνισε πως είναι μια καλή υπουργός και πως έχει άριστη συνεργασία μαζί της.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι από το Μάρτιο σχεδιάζονται μια σειρά από δράσεις στο κτηματολόγιο μέσω του gov.gr.

Για το λιανεμπόριο είπε πως εξετάζονται τεχνολογικά μέτρα για το άμεσο άνοιγμα του. Ο υπουργός είπε πως ο κλάδος θα μείνει εκτός του 13033 αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει άλλος πενταψήφιος αριθμός στο οποίο οι καταναλωτές θα στέλνουν sms μήνυμα.

Share.

Comments are closed.